Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Kültürün Yaşaması ve Geleceğe Aktarılmasında Geleneklerin Önemi Nedir?

Kültürün yaşaması ve geleceğe aktarılmasında geleneklerin önemi nedir? Geleneklerin, kültürün yaşatılması konusundaki önemi konulu araştırma yazısı.

Kültürün Yaşaması ve Geleceğe Aktarılmasında Geleneklerin Önemi Nedir?

Kültürün Yaşaması ve Geleceğe Aktarılmasında Geleneklerin Önemi Nedir?

İnsan, toplu halde yaşar ve içinde büyüdüğü, yaşadığı topluma göre karakteri, duygu ve düşünceleri şekillenir. Kültür de toplumu şekillendiren önemli unsurlardan biridir. Toplum, meydana getirdiği kültüre göre kendine has özellikler kazanır. Kültürün oluşmasında da gelenekler önemli bir rol oynar. Kültürün yaşaması ve geleceğe aktarılmasında geleneklerin önemi nedir, yazının devamında değineceğiz.

Kültür, tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde yaratılan bütün maddi ve manevi değerler ile bunları yaratmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü olarak tanımlanır.

Gelenek ise bir toplumda, bir toplulukta çok eskilerden kalmış olmaları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa iletilen, yaptırım gücü olan kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlar olarak tanımlanır.

Gelenekler toplumların yaşantısında, milletleri diğer milletlerden ayıran özellikleridir. Toplumlar geleneklerini uzun zaman içinde kazanırlar ve benimserler. Gelenekler kolay kolay değişmez. Toplumların, kendi özlerinden sıyrılmadan devamlılığını sağlaması için, kültürlerini yeni nesillere aktarabilmesi gerekir. Bu gerekliliği de gelenekleri sağlar.

Gelenekler, kültürleri oluşturduğu gibi, kültürlerin yaşaması için de önemli unsurlardır. Kazanılan kültürel değerler, gelenekler sayesinde yaşatılır. Kültürün gelecek nesillere aktarılması da ancak yaşaması, yaşatılması ile mümkündür.

Geleneklerin toplum içerisinde bir yaptırım gücü vardır. Toplumdaki bireyler, devlet yasaları haricinde, geleneklerle oluşturulmuş toplumsal kurallara da uymak zorundadırlar. Geleneklerine uymayan bireyler, toplumdan dışlanır. Toplumdan dışlanmak istemeyen bireyler de, geleneklere uyma, dolayısıyla kültürünü devam ettirip gelecek nesillere aktarmak zorunda kalır.

Kültürün yaşaması ve geleceğe aktarılmasında geleneklerin önemi tam olarak bu noktada ortaya çıkar. Kültürün yaşaması ve devamı için gelenekler şarttır. Toplumu oluşturan bireylerin de toplumdan dışlanmamak için geleneklerine uyması, geleneklerin devamına ve kendinden sonraki kuşağa aktarılmasına vesile olur.

Sonuç olarak gelenekler, toplumun oluşturduğu kültürün yaşaması ve gelecek nesillere aktarılmasında önemli bir yere sahiptirler. Gelenekler, kültürün yaşaması ve devamı için birer araçtırlar.

*** Kültürün Yaşaması ve Geleceğe Aktarılmasında Geleneklerin Önemi Nedir? konulu araştırma yazısı hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
sad
1
clap
1
unlike
0
happy
0
love
0
confused
0
angry

6 Yorum

Yorum Yap