Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Küçük Penguen Metni Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

Küçük Penguen metni cevapları ve soruları, Koza Yayınları 2. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 181-182-183-184-185-186-187 (Doğa ve Evren Teması)

Küçük Penguen Metni Cevapları

En sevdiğiniz hayvanlar hangileridir? Bu hayvanları sevme nedenlerinizi açıklayınız.

Cevap: En sevdiğim hayvan köpektir. Çünkü köpekler sadıktır ve gerektiğinde bizi korurlar. 

Küçük Penguen Metni Cevapları Sayfa 183

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki görsellerle anlamlarını eşleştiriniz.

Cevap:

Küçük Penguen Metni Cevapları Sayfa 184

Anlamını yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlüğünüze eklemeyi unutmayınız. Bu kelimelerden üçünü birer cümlede kullanarak yazınız.

Cevap:

Böcek: tırtıl, kurt ve kelebek dışında kalan küçük hayvancıklara verilen ortak ad.
Cümlem: Böceklerden hiç korkmam.

2. ETKİNLİK

Metnin konusunu belirleyerek yazınız.

Cevap: Küçük Penguen ile leyleğin dostluğu.

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

Küçük Penguen nerede yaşıyor?

Cevap: Metne göre Küçük Penguen soğuk bir ülkede yaşıyordu

Küçük Penguen’in yaşadığı, ülkeye yolunu şaşırarak kim geliyor?

Cevap: Metne göre Leylek geliyor.

Leylek’le birlikte Küçük Penguen nereye gidiyor?

Cevap: Metne göre Sıcak bir yere gidiyorlar.

Penguen ormanda hangi haycanları görüyor?

Cevap: Metne göre Arıları, karınca sürüsünü, uğur böceğini görüyor.

Küçük Penguen neden ülkesine dönmeye karar veriyor

Cevap: Metne göre Çok sıcak olduğu için ülkesine dönmek istiyor.

Küçük Penguen Metni Cevapları Sayfa 185

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını okuduğunuz metinden bulunuz. Bulduğunuz kelimeleri, birer cümlede kullanınız.

Cevap:

büyük-küçük
sıcak-soğuk
düşman-dost
alçak-Yüksek

Cümlelerim

Küçük bisikletiyle akşama kadar dolaşıyor.
Kışları çok soğuk geçiyor.
İnsan, dostuna asla yalan söylememelidir.
Yüksek kesimlere kar yağmış.

5. ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık belirleyerek yazınız.

Cevap: Penguen Kardeş

Küçük Penguen Metni Cevapları Sayfa 186

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde ( ) içine uygun noktalama işaretlerini yazınız.

Cevap:

Penguen, çok özel bir hayvandır(.)
Sivas(‘)ta onu gördün mü(? )
Ablam(,) babam ve annemle birlikte gittik(.)
Eyvah(!) Köpeğim hasta oldu(.)
Küçük kardeşimle televizyonda “Köpek Balığı Hikâyesi” filmini izledik(.)

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki cümlelerde yazım yanlışı yapılmış kelimeleri belirleyiniz. Kelimelerin yazımlarını düzelterek cümleleri yeniden yazınız.

Ahmet ve erenle televizyonda penguenlerle ilgili bir belgesel izledik.

Cevap: Ahmet ve Eren’le televizyonda penguenlerle ilgili bir belgesel izledik.

Elifle ben köpeğimize karabaş ismini koyduk.

Cevap: Elifle ben köpeğimize Karabaş ismini koyduk.

Bu sene ramazan bayramı’nda dedemi ve ninemi ziyaret ettik.

Cevap: Bu sene Ramazan Bayramı’nda dedemi ve ninemi ziyaret ettik.

Küçük Penguen Metni Cevapları Sayfa 187

8. ETKİNLİK

Aşağıdaki afişi inceleyiniz. Yaptığınız araştırmalar sonucunda edindiğiniz bilgileri de kullanarak sokak hayvanlarını korumak için neler yapabileceğiniz hakkında konuşunuz.

Cevap: Sokak hayvanlarını korumak için herkes kapısını önüne bir tas su ve yemek koyabilir. Bu şekilde onların sorunsuz yeme içme ihtiyaçları giderilebilir.

9. ETKİNLİK

Çevrenizde gördüğünüz bir hayvanın özelliklerini yazınız. Yazınızı yazarken harfler, kelimeler ve cümleler arasında uygun boşluklar bırakmayı unutmayınız.

Cevap: Karınca Küçük canlılardır. Yazın, gece gündüz çalışırlar ve yuvalarına yiyecek taşırlar. Bu şekilde kışın aç kalmazlar.

***Küçük Penguen metni cevapları (Sayfa 181-182-183-184-185-186-187) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap