Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Kitap Okuma Alışkanlığımızı Geliştirmek İçin Neler Yapabiliriz?

Kitap okuma alışkanlığımızı geliştirmek için neler yapabiliriz? Kitap okumayı sevmek için neler yapmamız gerekir? konulu araştırma yazısı.

Kitap Okuma Alışkanlığımızı Geliştirmek İçin Neler Yapabiliriz?

Kitap Okuma Alışkanlığımızı Geliştirmek İçin Neler Yapabiliriz?

Kitap okumak, insan için en yararlı eylemler arasında yer almaktadır. Kitap okuyan kişinin kabiliyetlerinde gelişme görülür, hayata bakış açısı genişler, bilgisi ve görgüsü de artar. Kitap okuyan kişi; hızlı anlamaya başlar, kendisini daha iyi ifade eder, insanlarla iletişimini güçlendirir, eğitim hayatında başarılı olur. Kitap okumanın daha saymakla bitiremeyeceğimiz onlarca farklı yararı vardır? Peki kitap okuma alışkanlığını nasıl kazanabiliriz? Kitap okuma alışkanlığımızı geliştirmek için neler yapabiliriz?

Alışkanlıklar, bir anda gayrete geçmek ile başlar. Nasıl ki bir tohumu toprağa atarız ve ardından o tohumu her gün sularız… Üstelik tohum toprağın altından görünmez bile. Ona rağmen sürekli tohumu sulamaya devam ederiz. Bir müddet sonra o tohumdan bir fide meydana gelir. Fide uzar, uzar ve uzar… En sonunda güçlü ve sağlam bir ağaç olur. Tohumken ve fide halindeyken her gün sulanmasa ve bakımı yapılmasa çok kolay şekilde yok olup gidecek o bitki; artık sapasağlam, dirençli bir ağaç olmuştur. Artık onu yıkmak ve yok etmek hiç kolay değildir.

Yukarıdaki örnekte olduğu gibi; kitap okuma alışkanlığı da tohumun toprağa atılması gibi elimize bir kitap almak ile başlar. Her gün elimize bir kitap alır, kendimize okuma zamanı ayırırsak okuma alışkanlığımız giderek pekişmeye başlar. Başlangıçta bu durum zor gelebilir, kitap okumaya alışana kadar bundan sıkılabiliriz. İşte bu dönem; tohumun fide olma dönemidir. Bıkmadan kitap okumaya devam edilirse, kitap okumak alışkanlığa dönüşecektir. Oysa sıkılarak kitap okumaya ara verilirse, tıpkı henüz zayıf durumda olan fidenin yok olup gitmesi gibi kitap okuma alışkanlığı da edinilemeyecektir.

Kitap okuma alışkanlığına temel atarken; insan hoşlandığı, merak ettiği, ilgisini çeken konularda kitap okumaya başlamayı tercih edebilir. Bu sayede kitap okuma alışkanlığını çok daha kolay şekilde edinebilir. Ayrıca başlarda, kendisine günlük olarak kitap okuma zamanı belirlemesi ve bu zamanda mutlaka kitap okuması çok önemlidir. Bir müddet sonra her gün kitap okumadığında zaten eksiklik hissetmeye başlayacak ve kendiliğinden kitabı eline alacaktır.

*** Kitap Okuma Alışkanlığımızı Geliştirmek İçin Neler Yapabiliriz? konulu araştırma yazısı hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
clap
7
unlike
2
confused
2
angry
1
happy
1
love
1
sad

7 Yorum

Yorum Yap