Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

İnternet Emre Metni Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

İnternet Emre metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 3. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 122-123-124-125-126-127-128-129-130-131 (Bilim ve Teknoloji Teması)

İnternet Emre Metni Cevapları

İnternet Emre Metni Cevapları Sayfa 122

BAŞLAYALIM

Aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Haftada kaç saat bilgisayar kullanıyorsunuz?

Cevap: Haftada 3 saat bilgisayar kullanıyorum.

Haftanın hangi günlerinde bilgisayar kullanıyorsunuz?

Cevap: Hafta sonları bilgisayar kullanıyorum.

Bilgisayarı hangi amaçla kullanıyorsunuz?

Cevap: Araştırma yapmak, yeni şeyler öğrenmek ve ders videoları izlemek için kullanıyorum.

Ders çalışırken bilgisayardan nasıl yararlanıyorsunuz?

Cevap: Araştırma konuları ve ders videoları için bilgisayarımı kullanıyorum.

Aklı fikri ondaydı. Sürekli duvardaki saate bakıp duruyordu. Bıraksalar hemen başını alıp gidecekti. Kendisi, onu çok özlemişti. Kesin o da benî çok özlemiştir, diye düşündü. Burada zaman bir türlü geçmiyordu. Çok sıkılıyordu. Aklı onda olduğu için derslerini dinleyemiyordu.

Okulda en çok, bilgisayar derslerine bayılıyordu. Ders, hiç bitmesin istiyordu. Sınıf öğretmeni de bu durumun farkındaydı. Çünkü o zaman Emre’nin mutluluğu yüzüne de yansıyordu. Sadece mutlu değil, bu konuda çok da başarılıydı. Sunumları genelde Emre hazırlıyordu.

Şimdi onun yanında olsa ne güzel olurdu. Onunla beraberken dünya umurunda olmuyordu. Herkesi, her şeyi unutuyordu. Ders zili çalıp eve döneceği zaman, dünyalar onun olmuştu. Aklı fikri, dün akşamki oyundaydı.

İnternet Emre Metni Cevapları Sayfa 123

Eve gelince Emre’nin yapacağı ilk şey sizce ne olabilir?

Cevap: Eve gelince Emre’nin yapacağı ilk şey bilgisayarın başına geçmek olabilir.

İnternet Emre Metni Cevapları Sayfa 126

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları Internet Emre metninden hareketle cevaplayınız.

1. Emre, sınıfta dersi neden dinleyemiyormuş?

Cevap: Emre’nin aklı sürekli bilgisayarda olduğu için sınıfta dersi dinleyemiyormuş.

2. Emre en çok hangi dersi seviyormuş? Niçin?

Cevap: Emre en çok bilgisayar dersini seviyormuş. Bilgisayar oyunlarını çok sevdiği için aynı zamanda bu dersi seviyormuş.

3. Babası, Emre’yi hangi konuda uyarmış? Siz, Emre’nin babasının uyarısını haklı buluyor musunuz? Niçin?

Cevap: Babası, Emre’yi bilgisayarda hep oyun oynadığı için uyarmış. Ben, Emre’nin babasının uyarısını haklı buluyorum çünkü bilgisayarı sadece oyun amaçlı kullanmak iyi bir şey değil.

4. Ailesi, Emre’nin derslerinde başarılı olması için ne yapmış?

Cevap: Ailesi, Emre’nin derslerinde başarılı olması için ona bir plan ve program yapmış.

5. Okul müdürü, Emre’yi niçin sahneye çağırmış?

Cevap: Okul müdürü, Emre’yi okul birincisi olduğu için sahneye çağırmış.

İnternet Emre Metni Cevapları Sayfa 127

2. ETKİNLİK

“İnternet Emre” metninden hareketle astronot özerindeki boşlukları doldurunuz.

Başlık

Cevap: Emre ve Bilgisayar Aşkı

Ana Fikir

Cevap: Bilgisayarı amacına uygun olarak kullanmalıyız.

Olay

Cevap: Emre’nin bilgisayarı sadece oyun oynamak için kullanması ve bilgisayarda fazla zaman geçirmesi. Ailesinin bu duruma müdahale etmesi sonucu Emre’nin ders başarısının artması ve okul birincisi olması.

Kişiler

Cevap: Emre, annesi, babası, öğretmen, Okul Müdürü.

Yer

Cevap: Okul ve Emre’nin evi.

Zaman

Cevap: Şimdiki zaman.

İnternet Emre Metni Cevapları Sayfa 128

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Bulutlar içinde verilen cümlelerin hangi görsele ait olabileceğini düşünerek ilgili boşluğa yazınız.

Cevap:

İnternet Emre Metni Cevapları Sayfa 129

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki görselleri inceleyiniz. Günlük yaşantımızın her anına giren bilgisayar, tablet ve akıllı telefonların hatalı kullanımından kaynaklanabilecek tehlikeleri düşünerek eksik bırakılan cümleleri tamamlayınız.

Toplum içinde yüksek sesle telefonla konuşursak

Cevap: Başkalarını rahatsız edebiliriz.

Kulaklığı takarak müzik dinleyerek yolda yürürsek

Cevap: Trafikte tehlikeli bir durumu yol açabiliriz.

Telefonla konuşarak yolda yürürsek

Cevap:  Bir yere çarpabiliriz.

Yolda iken sürekli kendi fotoğrafımızı çekmeye çalışırsak 

Cevap:  Düşebiliriz veya başka birine çarpabiliriz.

İnternet Emre Metni Cevapları Sayfa 130

5. ETKİNLİK

A. Aşağıdaki metni okuyunuz. Boş bırakılan yerlere uygun noktalama işaretlerini koyunuz.

İpek, o gün iş yerinde internette araştırma yaparken çok yoruldu. Bütün gün printerdan yazılarını çıkardı. Akşam evde de çalışmak için yanına laptop aldı. Yorucu bir günün ardından İpek, arkadaşı Ayşe’yi aradı ve ona sordu(:)
()Akşam yemeğimizi dışarıda yiyelim mi?
— Harika bir fikir(!)
Restorana gittiklerinde ilk olarak menüye baktılar ve yemek seçtiler(.)Sonrasında ikisi de telefonlarını çıkarıp selfie çektiler.
Ayşe, arkadaşına(:)
— Dün İnternette bir yazı okudum. Sana da okuyayım mı (?)
()Merak ettim, ne yazıyordu?
— Diyordu ki gelişen dünyamızda insanlar bir yere gittiklerinde eğer internet full çekiyorsa yüzleri gülüyormuş. Internet çekmiyorsa hemen bulundukları yerde “Wi-fi var mı (?)” diye soruyorlarmış(.) Telefondan bir ses geldiğinde ilk yaptıkları iş “Mesajım var.” diyerek e-maillerini kontrol etmek oluyormuş(.)
()Evet, şu an tam da bizim yaptığımız gibi.
— O zaman bırakalım telefonlarımızı da sohbet edelim(.)

B) Yukarıdaki metinde yer alan yabancı kelimeleri bulunuz. Bu kelimelerin Türkçe karşılıklarını örnekteki gibi yazınız.

Cevap:

İnternet Emre Metni Cevapları Sayfa 131

6. ETKİNLİK

Aşağıdaki anıyı okuyunuz. Uygun yerlere kısa çizgi işaretini koyunuz.

Cevap:

Öğretmenimiz, bir anımızı yazmamızı istedi. Geçen yıl okulumuzda birçok etkinlik düzenlenmişti. Bunlardan biri de robotik kodlama yarışmasıydı. Sınıfımız adına ben seçilmiştim. O gün çok heyecanlanmıştım. 11.0012.00 saatleri arasında yarışmıştım. 20182019 yılının en önemli yarışmasıydı. Beni desteklemek için sınıf arkadaşlarım da gelmişti. Yarışmada, yaptığım çalışma ile birinci olmuştum. Tüm yarışmacılar birbirini tebrik etmişlerdi. Unutamayacağım bir gün olmuştu.

***İnternet Emre metni cevapları (Sayfa 122-123-124-125-126-127-128-129-130-131) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1
0
0
0
0
0
0

Yorum Yap