Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

İbni Sina Metni Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

İbni Sina metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 1. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 140-141-142-143-144-145-146-147-148-149 (Bilim ve Teknoloji Teması)

İbni Sina Metni Cevapları

İbni Sina Metni Cevapları Sayfa 144

Görseller bakarak metnin içeriğini tahmin edelim.

Cevap: Bilim adamının hayatı anlatılıyor.

1. ETKİNLİK

Matematik ve bilim denilince aklınıza gelenleri yazalım.

Cevap:

2. ETKİNLİK

Haydi, kelimelerle cümle yazalım.

Cevap:

matematik: Benim en sevdiğim ders matematik.

bilim: Bilim insanları hayatlarını bilime adamışlar.

İbni Sina Metni Cevapları Sayfa 145

3. ETKİNLİK

Haydi okuduğumuz metni anlatalım.

Cevap: İbni Sina doktorların doktorudur. İbni Sina çok meraklı bir çocuktur. Okumayı, yazmayı ve araştırmayı seviyordu. Öğretmenlerini bazı derslerde şaşırtıyordu. Küçük yaşlarda matematik öğreniyordu. Bir gün bir kuyu görmüş ve kuyudan su çekememiş. Kuyudan su çekerken ipi kesildiğini fark etmiş. Bunun üzerine hayatında bir karar almış. Okula gidip matematik öğrenmeye karar vermiş. Kısa zaman sonra ise matematikte okulun en başarılı öğrencilerinden biri olmuş.

4. ETKİNLİK 

Okudum, anladım, cevaplıyorum.

1. İbni Sina nasıl bir çocukmuş?

Cevap: Okumaya, yazmaya, incelemeye ve öğrenmeye meraklı bir çocukmuş.

2. İbni Sina’nın öğretmenleri neden şaşırıyormuş?

Cevap: Sorduğu sorulardan dolayı şaşırıyormuş.

3. İbn i Sina kırlarda dolaşırken ne düşünüyormuş?

Cevap: Neden matematiği anlamadığını düşünüyormuş.

4. İbni Sina, matematiği anlamayı nasıl başarmış?

Cevap: Çok çalışıp sabrederek ısrarla çalışarak matematiği anlamış ve başarmış.

İbni Sina ilk başlarda matematiği anlamıyormuş, Zamanla anlamaya başlamış, Peki sen okuma yazmayı öğrenirken neler yaşadın?

Cevap: Önce zorlandım fakat öğretmenimin ve annemin babamın yardımıyla okumayı yazmayı öğrendim.

İbni Sina Metni Cevapları Sayfa 146

5. ETKİNLİK 

Bulmacayı dolduralım.

Cevap:

İbni Sina Metni Cevapları Sayfa 147

6. ETKİNLİK 

Cümlelerin sonuna uygun noktalama işaretlerini koyalım.

Cevap:

Eyvah, süt döküldü (!)
Hülya ödevini bilgisayarda yaptı (.)
Yaşasın, bugün matematik dersi var (!)
Emel nerede oturuyor (?)
Telefonun şarjı bitmiş (.)
Ah, elim acıdı (!)
Çabuk, sırana otur (!)

İbni Sina Metni Cevapları Sayfa 148

7. ETKİNLİK 

Bilim insanlarının bazı özellikleri vardır. Bunlardan hangileri sende de var? Yazalım.

İbni Sina Metni Cevapları Sayfa 149

8. ETKİNLİK 

Metindeki yazım yanlışlarını düzelterek noktalı yerlere yazalım.

ibni sina çocukken araştırmayı, incelemeyi ve öğrenmeyi çok severdi, bazı derslerde sorduğu sorularla öğretmenlerini şaşırtırdı, çok meraklı ve çalışkandı, azimle zor işleri bile başarırdı, büyüdüğünde ünlü bir doktor oldu.

Cevap: İbni Sina çocukken araştırmayı, incelemeyi ve öğrenmeyi çok severdi. Bazı derslerde sorduğu sorularla öğretmenlerini şaşırtırdı. Çok meraklı ve çalışkandı, azimle zor işleri bile başarırdı. Büyüdüğünde ünlü bir doktor oldu.

İbni Sina Metni Cevapları Sayfa 150

Yanlış yazılan kelimeleri bulalım. Cümleleri yeniden yazalım.

Cevap:

1. İbrahim bugün İstanbula gitti.

Cevap: İbrahim bugün İstanbul’a gitti.

2. Bayramda Dedemin elini öptüm.

Cevap: Bayramda dedemin elini öptüm.

3. Defne ile çınar resim yapıyorlar.

Cevap: Defne ile Çınar resim yapıyorlar.

4. öğretmenim beni yanına çağırdı.

Cevap: Öğretmenim beni yanına çağırdı.

5. Zeynepin küçük bir kedisi var.

Cevap: Zeynep’in küçük bir kedisi var.

***İbni Sina metni cevapları (Sayfa 140-141-142-143-144-145-146-147-148-149) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
love
1
happy
1
clap
1
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

2 Yorum

Yorum Yap