Gülümsedi Kırmızı metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 237-240-241-242
(Milli Mücadele ve Atatürk Teması)

Gülümsedi Kırmızı Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Gülümsedi Kırmızı Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Gülümsedi Kırmızı Metni Cevapları Sayfa 237

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” hakkında neler öğrendiniz?

Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan 1920 tarihinde açıldı. Mustafa Kemal Atatürk bu günün bayram olarak kutlanmasını istedi. 23 Nisan 1929’da bu bayramı çocuklara armağan etti. Böylece bu kutlu gün, çocuk bayramı olarak kutlanmaya başlandı.

2. Bu kutlamalarda siz de herhangi bir görev aldınız mı? Neler yaptınız? Anlatınız.

3. Bu yılki kutlamalar için sınıfınızda ve okulunuzda ne gibi hazırlıklar yapılıyor?

Gülümsedi Kırmızı Metni Cevapları Sayfa 240

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki resimlerde anlatılan bayramların adlarını yazalım.

Cevap: 

Gülümsedi Kırmızı Metni Cevapları - Bayramlar

Gülümsedi Kırmızı Metni Cevapları – Bayramlar

Gülümsedi Kırmızı Metni Cevapları Sayfa 241

2. ETKİNLİK

Şiirin bulunduğu sayfadaki görselleri inceleyelim. Aşağıdaki soruları cevaplayalım.

1. Resimlerdeki çocuklar hangi renk kıyafetler giymiş? Sizce bunun sebebi nedir?

Cevap: Kırmızı, beyaz ve mavi renk kıyafetler giymişlerdir. Çocuklar bayram kutlamaktadır. Bayramda rengarenk kıyafetler giyilir.

2. Siz olsanız şiir için ne tür resimler çizerdiniz?

Cevap: (örnek) Tüm dünya çocuklarının el ele tutuşup sevinç içinde oyunlar oynadığı bir resim çizerdim.

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki yönergelerde istenenleri, “Gülümsedi Kırmızı” şiirine göre yazalım.

1. Şiirin ilk dizesini yazınız.

Cevap: Çocuklarla geldi bahar:

2. Şiirin son dizesindeki kelimelerden harf sayısı fazla olanı yazınız.

Cevap: Atatürk’e

3. Şiirin başlığını yazınız.

Cevap: Gülümsedi Kırmızı

4. ETKİNLİK

Şiirin konusunu ve ana duygusunu yazalım.

Cevap: 

Şiirin konusu: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Şiirin ana duygusu: Çocuk bayramı nedeniyle duyulan sevinç ve mutluluk

Gülümsedi Kırmızı Metni Cevapları Sayfa 242

5. ETKİNLİK

Şiire farklı bir başlık yazalım.

Cevap: 

BARIŞIN ÖTEKİ ADI

6. ETKİNLİK

Metindeki hangi olaylar ve durumlar hayal ürünüdür?

Dağların neşelenmesi, taşların dile gelmesi, kırmızının gülümsemesi hayal ürünüdür.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Çanakkale Savaşı hakkında araştırma yapınız.

Çanakkale Savaşı veya Çanakkale Muharebeleri, I. Dünya Savaşı sırasında, 1915–1916 yılları arasında, Çanakkale’nin Gelibolu Yarımadası’nda, Osmanlı ile düşman devletler arasında yapılan deniz ve kara savaşlarıdır.

2. Çanakkale ile ilgili şiirler bulup sınıfa getiriniz.

Aşağıdaki butona tıklayarak Çanakkale ile ilgili şiirlere ulaşabilirsiniz.

Çanakkale Savaşı ile İlgili Şiirler

*** Gülümsedi Kırmızı metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın