Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kilometre Taşları İzleme Metni Cevapları

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kilometre Taşları izleme metni cevapları ve soruları, MEB Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 66-67-68-69 
(Milli Mücadele ve Atatürk Teması)

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kilometre Taşları İzleme Metni Cevapları - 3. Sınıf MEB Yayınları

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kilometre Taşları İzleme Metni Cevapları – 3. Sınıf MEB Yayınları

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kilometre Taşları İzleme Metni Cevapları Sayfa 66

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Atatürk’ün hayatını anlatan filmlerden izlediklerinizi arkadaşlarınıza anlatınız.

Atatürk’ün hayatı ile ilgili izlediğiniz filmlerin neler olduğunu ve sizi nasıl etkilediğini anlatabilirsiniz. Eğer Atatürk’ün hayatı ile ilgili bir film izlemediyseniz alttaki linke tıklayarak “Dersimiz Atatürk” adlı filmi seyredebilirsiniz.

Dersimiz Atatürk Filmi İzle

2. Atatürk’ün en beğendiğiniz özelliği hangisidir?

Bu soruyu siz cevaplayabilirsiniz.

(örnek)

Atatürk’ün en sevdiğim özelliği çocukları çok sevmesidir. Dünyada çocuklara bayram hediye edecek kadar çocukları çok seven tek lider Atatürk’tür. Atatürk çocukların, ülkenin geleceği olarak görmesi ve bize değer vermesi benim için çok değerlidir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kilometre Taşları İzleme Metni Cevapları Sayfa 67

1. ETKİNLİK

Kelimelerin anlamlarını tahmin edip yazınız. Yeni öğrendiğiniz kelimeleri sözlük defterinize ekleyiniz.

Cevap: 

anıt: Önemli bir olayın veya büyük bir kişinin gelecek kuşaklarca tarih boyunca anılması için yapılan, göze çarpacak büyüklükte, sembol niteliğinde yapı, abide

mektep: Okul

vatan: Yurt

2. ETKİNLİK

Soruları izlediğiniz filme göre cevaplayınız.

1) Atatürk’ün babasının adı nedir?

Cevap: Ali Rıza Efendi.

2) Atatürk’ün en sevdiği yemek hangisidir?

Cevap: Kuru fasulye ve pilav.

3) Atatürk, Trablusgarp Savaşı’nda hangi ülkeyle savaşmıştır?

Cevap: İtalya.

4) Milli Mücadele kararı hangi kongrelerde alınmıştır?

Cevap: Erzurum ve Sivas kongrelerinde alınmıştır.

5) Atatürk’ün eğitim alanında yaptığı yenilikler nelerdir?

Cevap: Latin harflerini kabul etmesi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kilometre Taşları İzleme Metni Cevapları Sayfa 68

3. ETKİNLİK

İzlediğiniz filmin konusunu ve ana fikrini belirleyiniz.

Cevap: 

Filmin Konusu: Atatürk’ün hayatındaki önemli olaylar.

Filmin ana fikri: Türkiye Cumhuriyeti Atatürk’ün hayali, toplumun inancı ve cesareti ile kurulmuş ve bu şekilde devam edecektir.

4. ETKİNLİK

İzlediğiniz filme uygun iki başlık bulunuz.

Cevap: 

» Bir Adamın Hayali

» Atatürk’ün Hayatındaki Önemli Olaylar

5. ETKİNLİK

İzlediğiniz filmde anlatılanlarla ilgili görüşlerinizi yazınız.

Filmi izlerken ne hissettiniz? Filmi beğendiniz mi? Filmden nasıl bir ders çıkardınız? Bu soruların cevaplarını yazarak bu etkinliği yapabilirsiniz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kilometre Taşları İzleme Metni Cevapları Sayfa 69

6. ETKİNLİK

Atatürk’ü hiç tanımayan birine, Atatürk’ü nasıl tanıtırsınız?

Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusudur. Düşman işgali altında olan bir ülkeyi halkıyla birlikte büyük zaferler kazanarak kurtarmıştır. Savaş sonrası halkına önderlik etmiştir. Onun önderliğinde padişahlık yönetimine son verilmiş, demokrasi ile yönetilen bir hukuk devleti kurulmuştur. Atatürk, bir milletin dağılmasını engelleyen, ileri görüşlü, cesur, fedakar, inançlı ve azimli bir Türk kahramanıdır.

*** Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kilometre Taşları izleme metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

NOT: Tema değerlendirme çalışmalarının cevap anahtarları kitabın arkasında bulunmaktadır.

3. Sınıf MEB Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!