Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Ekranza Metni Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Ekranza metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 1. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 119-120-121-122-123-124-125-126-127-128-129 (Bilim ve Teknoloji Teması)

Ekranza Metni Cevapları

Ekranza Metni Cevapları Sayfa 119

Süper bir bilgisayarınız olsa onunla neler yapmayı isterdin?

Cevap: Onunla insanlığa faydalı olacak, insanların günlük hayattaki işlerini kolaylaştıracak programlar yazmak isterdim.

Ekranza Metni Cevapları Sayfa 123

1. ETKİNLİK

Kelimelerle anlamlarını eşleştirelim, Kelime çantamızı dolduralım.

Cevap:

Ekranza Metni Cevapları Sayfa 124

2. ETKİNLİK

Okudum, anladım, cevaplıyorum.

1. Emre ile Eren, ödevlerini öğretmenlerine ne ile yolluyorlar?

Cevap: Emre ile Eren, ödevlerini öğretmenlerine elektronik posta ile yolluyorlar.

2. Anneleri sofraya çağırınca ne yapıyorlar?

Cevap: Anneleri onları sofraya çağırınca tamam anne geliyoruz deyip oyundan kalkmıyor, uyarılara kulak asmıyorlardı.

3. Dedeleri, Emre ile Erene ne veriyor?

Cevap: Yabru bir köpek veriyor.

4. Emre ile Eren niçin Neşeli’yi yanlarında götürmek istiyorlar?

Cevap: Neşeli, Emre ile Eren’i çok sevdiği için çocuklar köpeği yanlarında götürmek istiyorlar.

3. ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık yazalım.

Cevap: Teknoloji ve Sevgi

Ekranza Metni Cevapları Sayfa 125

4. ETKİNLİK

Eren ve Emre dedelerinin anlattığı masalı daha önce izlemişlerdi, Masalı izledikleri araçlar hangileri olabilir? Tahmin edip güç düğmesine X işareti koyalım.

Cevap:

Ekranza Metni Cevapları Sayfa 126

5. ETKİNLİK

Roboköp, Emre ve Erenin yanına gitmek istiyor. Yolda giderken topladığı kelimeleri kurallara uygun olarak yazalım.

Cevap: Erenin elinde Roboköpün kumandası var.

6. ETKİNLİK

Düğmelerin yanına görevlerini yazalım.

Cevap:

Ekranza Metni Cevapları Sayfa 127

7. ETKİNLİK

Metindeki boşluklara uygun kelimeleri yazalım. Metni tamamlayalım.

Cevap: internet, tablet, bilgisayar, Roboköp

Köyde internet, tablet, bilgisayar kullanmadılar. Çok sıkılacaklarını düşündükleri hâlde hiç sıkılmadılar. Üstelik Neşeli’yi Roboköp‘ten daha çok sevdiler.

Ekranza Metni Cevapları Sayfa 128

8. ETKİNLİK

Resme bakalım. Neden parkta hiç çocuk olmadığını yazalım. Yazdığımızı paylaşalım.

Cevap: Çünkü çocuklar tablet ve bilgisayar ile zaman geçiriyorlar. Bu yüzden parkta hiç çocuk yok.

Resim sana ne anlatıyor?

Cevap: Anne ve babanın teknolojiye olan merakından dolayı çocuklarına gereken ilgi ve sevgiyi göstermemeleri.

Ekranza Metni Cevapları Sayfa 129

9. ETKİNLİK

Sence Emre ile Eren  neden Neşeli’yi Roboköp’ten daha çok sevmişler? Yazalım.

Cevap: Çünkü Neşeli gerçek bir canlı ve çocuklara olan sevgisini gösterebiliyor. Çocuklar sevildiklerini hissettikleri için Neşeli’yi Roboköpten daha çok seviyor.

***Ekranza metni cevapları (Sayfa 119-120-121-122-123-124-125-126-127-128-129) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
happy
2
clap
1
sad
0
love
0
confused
0
unlike
0
angry

1 Yorum

Yorum Yap