Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Bir Ürünün Güvenle Tüketilip Tüketilmeyeceği Nasıl Anlaşılır?

Bir ürünün güvenle tüketilip tüketilmeyeceği nasıl anlaşılır? Ürün satın alırken nelere dikkat etmeliyiz? Ürün alırken dikkat edilmesi gerekenler konulu araştırma yazısı.

Bir Ürünün Güvenle Tüketilip Tüketilmeyeceği Nasıl Anlaşılır?

Bir Ürünün Güvenle Tüketilip Tüketilmeyeceği Nasıl Anlaşılır?

İnsanoğlu hayatını devam ettirebilmek için beslenmek zorundadır. Bu, doğanın kanunudur. İnsanın beslenme faaliyetinin belli bir süre aksaması veya gerçekleşmemesi, kişinin zayıf düşmesine ve hastalanmasına neden olur. Daha uzun süre beslenemeyen kişiler ise ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalır. Bununla birlikte, düzenli beslenilirken de tüketilen besinlerin niteliklerine dikkat etmek gerekir. Düzenli beslenmek kadar, sağlıklı beslenmek, sağlıklı besinleri tüketmek de çok önemlidir. Peki bir ürünün güvenle tüketilip tüketilmeyeceği nasıl anlaşılır?

Ambalajlı Ürün Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde pek çok ürün ambalajlı olarak satılmakta ve tüketiciler tarafından da bu şekilde satın alınmaktadır. Bu durum, tüketicilerin güvenli besin tüketmelerini büyük oranda garanti altına almaktadır.

» Ambalajlı ürün alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli husus ilgili ürünün son kullanma tarihidir. Satın alınacak ambalajlı ürünün üzerinde yazan üretim tarihi ve son kullanma tarihi, ürünün tüketim süresi de göz önünde bulundurularak incelenmeli ve buna göre satın alınmalıdır. Örneğin ortalama 1 ayda tüketilecek bir ürünün son kullanma tarihine 15-20 gün kaldı ise bu ürün kesinlikle satın alınmamalıdır.

» Ürün ambalajlarında yazan üretim tarihi ve son kullanma tarihi pek çok riskten tüketicileri korumakla birlikte kesin çözüm değildir. Ürün ambalajının açık, yırtık veya tahrif edilmiş halde olmadığına emin olunmalı ve ürün ancak bu halde ise satın alınmalıdır.

» Ambalajlı ürünlerde aşırı şişkinlik gibi bir durum gözleniyorsa alınmamalıdır. Vakumlu (havası alınmış) şekilde olması gereken ürünlerin aksi durumda olması halinde satın alınması doğru değildir.

Açıktan Ürün Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ambalajlı ürünlerde güvenilir besin tespiti daha kolay olmakla birlikte, açık ürünlerde (ambalajsız) bu durum daha zordur. Açık ürünlerin kontrolünü, tüketici duyu organları ile yapmak zorundadır.

» Açık ürünlerde ilk dikkat edilecek husus ürünün görüntüsüdür. Bilhassa satın alınacak yerde tadılamayacak et, tavuk eti vb. gibi ürünlerin görüntüsü tüketiciye bayat izlenimi vermemelidir. Kesinlikle küf vb. oluşumu görülen ürünler alınmamalıdır.

» Tadına bakılabilecek ürünlerden (açık zeytin, peynir, kuruyemiş) vb. az miktarda tadılarak ürün satın alınmalıdır.

» Bilhassa peynir ve süt gibi kendisine has kokusu olan ürünler koklanmalı, ekşimiş ya da bozuk koku salan ürünler tercih edilmemelidir.

» Açık ürünlere eldiven ile olmak kaydıyla dokunmak faydalı olabilir. Özellikle kurubaklagillerdeki (kuru fasulye, nohut vb.) güve, böceklenme gibi oluşumlar ufak bir dokunma sonrasında gözle tespit edilebilir.

Vücudumuza aldığımız besinler metabolizmamızı doğrudan etkilemektedir. Yaşam kalitemizi önemli oranda belirleyen, tüketim alışkanlıklarımız ve tükettiğimiz besinlerin kalitesidir. Bu nedenle tükettiğimiz besinleri satın almadan önce inceleyerek sağlığımız açısından en doğru kararı vermeye gayret göstermeliyiz.

*** Bir Ürünün Güvenle Tüketilip Tüketilmeyeceği Nasıl Anlaşılır? konulu araştırma yazısı hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap