Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Bir Okul Gezisi Metni Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Bir Okul Gezisi metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 1. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 72-73-74-75-76-77-78-79-80-81 (Doğa ve Evren Teması)

Bir Okul Gezisi Metni Cevapları

Bir Okul Gezisi Metni Cevapları Sayfa 76

1. ETKİNLİK

Haydi, resimlerin altına anlamı verilen uygun kelimeyi yazalım. Kelime çantamızı dolduralım.

Cevap:

Bir Okul Gezisi Metni Cevapları Sayfa 77

2. ETKİNLİK

Kelimeleri zıt anlamlılarıyla eşleştirelim.

Cevap:

Bir Okul Gezisi Metni Cevapları Sayfa 78

3. ETKİNLİK

Haydi okuduğumuz metni anlatalım.

Cevap: Öğrencimiz hafta sonu anneannesinde kalır. Pazar günü okul gezisine katılır. Gezide çok eğlenir, arkadaşlarıyla güzel vakit geçirir. Akşam olur ve eve dönüş başlar. Fakat şiddetli bir yağmura yakalanırlar. Yağmurdan ve hızlı gitmelerinden dolayı şoför kaza yapar ve bir evin duvarına çarparlar. Okul idaresi bir minibüs yollayana kadar köyde misafir olurlar.

4. ETKİNLİK

Okudum, anladım, cevaplıyorum.

1. Okulda servisler neden hazır bekliyormuş?

Cevap: Yapılacak gezi için servisler hazır bekliyormuş.

2. Gezide hangi oyunları oynamışlar?

Cevap: Voleybol oynamışlar, ip atlamışlar. Salıncak kurup sallanmışlar.

3. Öğrenciler, gezide neden yorulmuşlar.

Cevap: Çok oynayıp eğlendikleri için yorulmuşlar.

4. Hava, neden birden serinlemiş?

Cevap: Yağmur yağmaya başladığı için hava birden serinlemiş.

Bir Okul Gezisi Metni Cevapları Sayfa 79

5. ETKİNLİK

Okuduğumuz metnin konusunu yazalım.

Cevap: Pazar günü yapılan bir okul gezisi ve öğrencilerin yaşadıkları.

6. ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık yazalım.

Cevap: UNUTULMAZ OKUL GEZİMİZ.

Gezi yaptığımız alanları nasıl bırakmamız doğru olur?

Cevap: Temiz ve derli toplu bırakmamız doğru olur.

Bir Okul Gezisi Metni Cevapları Sayfa 80

7. ETKİNLİK

Haydi, soruları resme göre cevaplayalım.

1. Çocuk neye kızmış?

Cevap: Çöplerin çöp kutusu yerine doğaya atılmasına kızmış.

2. Çöpler nereye atılmalıydı?

Cevap: Çöpler çöp kutusuna atılmalıydı.

3. Herkes çöpünü dışarı atarsa çevremiz nasıl olur?

Cevap: Böyle bir şeyde çevremiz çok kirli olur.

Bir Okul Gezisi Metni Cevapları Sayfa 81

Haydi, şiiri kelimeler arasında uygun boşluklar bırakarak yazalım.

Cevap:

CEVRE KORUMA

Koruyalım birlikte
Özen ile doğayı,
Kirletip de çevreyi
Bozmayalım dünyayı.

***Bir Okul Gezisi metni cevapları (Sayfa 72-73-74-75-76-77-78-79-80-81) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
angry
2
clap
1
happy
1
love
1
unlike
0
confused
0
sad

2 Yorum

Yorum Yap