Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

Atatürk’ün Resmi Metni Cevapları (1. Sınıf Türkçe)

Atatürk’ün Resmi metni cevapları ve soruları, Meb Yayınları 1. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 137-138-139-140 (Millî Mücadele ve Atatürk Teması)

Atatürk’ün Resmi Metni Cevapları

Atatürk’ün Resmi Metni Cevapları Sayfa 137

Aşağıdaki şiiri vurgu ve tonlamalara dikkat ederek okuyunuz.

ATATÜRK’ÜN RESMİ

Kürsünün üstünde bir resim;
Gözleri denizden mavi,
Bakışları güneşlerden sıcak.
Bu resimle başlar bütün günümüz,
Kıvançla dolar, taşar gönlümüz.
Öğretmenimiz kürsüde
Verdiği dersi
Dinler bizimle birlikte
Atatürk’ün resmi.
Çalışkanız çünkü
Çalışınca,
Bakarız,
Atatürk güldü.
Bir yanlışlık yaparsak.
Bulutlanır gözleri,
Anlarız Atatürk üzüldü.

Behçet NECATİGİL

Atatürk’ün Resmi Metni Cevapları Sayfa 138

1. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları şiire göre cevaplayınız.

1. Atatürk’ün resmi nerede durmaktadır?
A) Masanın üstünde
B) Kürsünün üstünde
C) Yazı tahtasının üstünde

Cevap: B

2. Atatürk resimde ne zaman güler?
A) Çocuktan çalışınca
B) Öğretmen ders anlatınca
C) Çocuklar güzel konuşunca

Cevap: A

3. Atatürk ne zaman üzülür?
A) Çocuklar elerse katılmayınca
B) Çocuklar derse geç kalınca
C) Çocuklar bir yanlışlık yapınca

Cevap: A

4. Şair kişisi Atatürk’ün gözlerinin rengini hangi varlıktan daha mavi buluyor?
A) Denizden
B) Güneşten
C) Gökyüzünden

Cevap: C

2. ETKİNLİK

Şiire yeni bir başlık belirleyiniz. Başlığı ve seçme nedeninizi aşağıda belirtilen yerlere yazınız.

Cevap:

Başlığım: Kürsünün Üstündeki Atatürk Resmi
Bu başlığı seçme nedenim: Atatürk’ün resmi kürsünün üstünde olduğu için bu başlığı seçmek istedim.

Atatürk’ün Resmi Metni Cevapları Sayfa 139

3. ETKİNLİK

Aşağıdaki açıklamaların yanına şiirdeki altı çizili kelimelerden uygun olanları yazınız.

Cevap:

Kıvanç: İstenen şeyin gerçekleşmesiyle oluşan coşku, sevinç.
Kürse: Kalabalığa karşı konuşma yapanların önünde bulunan yüksekçe yer.

4. ETKİNLİK

Şiirden yararlanarak aşağıdaki cümleleri tamamlayınız.

Cevap:

Atatürk un güzleri denizler gibi mavi.
Atatürk, bizimle birlikte öğretmenin anlattığı dersi dinler.
Öğrenciler çalışınca Atatürk, güler.

5. ETKİNLİK

Sınıfınızdaki Atatürk görseline bakınca neler hissettiklerinizi aile bireylerinize anlatınız. Konuşmaya başlamadan önce bir süre söyleyeceklerinizi kotanızda tasarlayınız.

Cevap: Atatürk görseline bakınca içimde büyük bir sevgi ve mutluluk oluyor. O çocukları çok severdi. Ben de onu çok seviyorum. Ayrıca bu ülkenin kahramanı.

Atatürk’ün Resmi Metni Cevapları Sayfa 140

6. ETKİNLİK

Atatürk deyince aklınıza gelenleri aşağıda verilen Atatürk görselinin yanındaki kalplerin içine yazınız. Aşağıda belirtilen yere, kalplerin içine yazdığınız kelimeleri de kullanarak kısa bir şiir yazınız.

Cevap:

***Atatürk’ün Resmi metni cevapları (Sayfa 137-138-139-140) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
20
0
2
7
4
2
1

1 Yorum

Yorum Yap