Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

5. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

5. Tema Değerlendirme Çalışmaları cevapları ve soruları, Meb Yayınları 3. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 74-75-76-77 (İletişim Teması)

5. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları

5. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 74

Kişilerin bir araya gelmelerindeki veya beraber yaşamalarındaki en önemli nokta iletişimden geçer. İnsanlar arasındaki duygu, bilgi, düşünce paylaşımlarının her biri iletişimi oluşturmaktadır. İletişim kurma isteği, insanın temel ihtiyaçlarından kaynaklanmaktadır.
İnsanoğlu, var olduğu zamandan bu yana iletişim kurabilmek için farklı araçlara başvurmuştur. İletişim, geçmişten bu zamana kadar sürekli gelişmiştir. İlk başlarda beden diliyle, el kol hareketleriyle, mimiklerle, ateş yakarak, duman çıkararak, mağaralara resim çizerek iletişim kurulmaya çalışılırken daha sonrasında teknolojinin gelişmesine paralel olarak iletişim araçlarında da gelişmeler olmuştur.
Postanın icadıyla başlayan bu gelişim; telefon, telgraf, gazete, televizyon, radyo, internet gibi yazılı ve görsel araçların buluşu ile baş döndüren bir hızda devam etmektedir.
Yeni iletişim araçlarının devreye girmesiyle beraber kişilerle, gruplarla ve belli kitlelerle iletişim kurmak daha pratik ve hızlı bir şekilde gerçekleşmiştir.
Mustafa YAKUT

(İlk beş çalışmayı yukarıdaki metne göre yapınız.)

1. Bu metnin başlığı sizce ne olmalıdır? Metnin üst kısmında belirtilen yere yazınız.

Cevap: İLETİŞİMİN ÖNEMİ

2. İnsanoğlu geçmişte hangi yollarla iletişim kuruyordu? Yazınız.

Cevap:  Dumanla, posta arabaları ile, güvercinlerle, ulaklarla, postacılarla, telgraf, fax gibi araçlarla yapmaktaydı.

3. İletişim araçlarındaki hızlı gelişme neye paralel olarak yaşanmaktadır? İşaretleyiniz.
A) Teknolojiye
B) İnsanların hayallerine
C) İhtiyaçlara

Cevap: A

4. Metinde sözü edilen ve sizin kullanmadığınız iletişim araçları nelerdir? Adlarını yandaki görselde verilen noktalı yerlere yazınız.

Cevap: İlk başlarda beden diliyle, el kol hareketleriyle, mimiklerle, ateş yakarak, duman çıkararak, mağaralara resim çizerek iletişim kurulmaya çalışılırken be bugün jest-mimik ve kol harici hiçbirini kullanmıyorum.

5. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 75

5. Yukarıdaki görselleri verilen iletişim araçlarını harfleri kullanarak adlarıyla eşleştiriniz.
( C) telgraf ( A ) radyo ( B ) telefon

Cevap:

6. Alfabemizdeki her harf için bir sembol belirleyiniz. Daha sonra, bu sembolleri kullanarak adınızı soyadınızı aşağıya yazınız.

Cevap: Ben alfabedeki harfleri seçtim böylece adımı da şu şekilde kullandım:   Mahmut

7. Arkadaşlarınızla iletişim kurmak için hangi yolu tercih edersiniz? Nedenlerini açıklayınız.
A) Telefon
B) Karşılıklı konuşma
C) Sosyal medya

Cevap: A-Telefon ile. Çünkü hem en gelişmiş iletişim aracı hem de görüntülü bile iletişim kurabiliyorum.

8. Aşağıdaki sorularla yanıtlarını eşleştiriniz. Yanıtların başındaki harfi soruların sonundaki yay ayraçların içine yazınız. (Sorulardan biri eşleşmeyecektir.)

Cevap:

 

5. Tema Değerlendirme Çalışmaları Cevapları Sayfa 76

9. Aşağıdaki atasözlerini Ceren, Deniz, Ege ve Anıl karışık olarak söylemişlerdir. Verilen ipuçlarını kullanarak hangi atasözünü kimin söylediğini bulunuz.

Cevap:

***5. Tema Değerlendirme Çalışmaları cevapları (Sayfa 74-75-76-77) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap