Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

4. Tema Milli Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Cevapları (2. Sınıf Türkçe)

4. Tema Milli Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme cevapları ve soruları, Koza Yayınları 2. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 162-163-164-165 (Millî Kültürümüz Teması)

4. Tema Milli Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Cevapları

4. Tema Milli Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Metni Cevapları Sayfa 162

AKIL SIR ERMİYOR

Hoca’nın iki yüz akçe parası kaybolmuş. Bulunması için dua etmeye başlamış. O sırada Akşehir’in zenginlerinden birinin bindiği gemi yolda fırtınaya tutulmuş. “Eğer sağ salim, memleketime varırsam Hoca’ya iki yüz akçe vereceğim.” diye adakta bulunmuş. Adam kurtulup gelmiş, Hoca’yı bulup parayı vermiş. Hoca bir vakit düşündükten sonra: Allah’ ım bu ne dolambaçlı yol! Bu parayı ben nerede yitirdim. Sen bana nerede buldurdun! İşine gerçekten de akıl sır ermiyor.” demiş.

1. Hoca neden dua ediyor?

Cevap: Hoca’nın iki yüz akçe parası kaybolmuş. Bu yüzden dua ediyormuş.

2. Zengin adam, Hoca’ya neden iki yüz akçe para veriyor?

Cevap: Bindiği gemi fırtınaya yakalanmış ve eğer sağ salim yetişirsem Hoca’ya iki yüz dirhem vereceğim demiş. Bu yüzden veriyor.

3. Hoca parayı alınca ne diyor?

Cevap: Allah ’ım bu ne dolambaçlı yol! Bu parayı ben nerede yitirdim. Sen bana nerede buldurdun! İşine gerçekten de akıl sır ermiyor.” demiş.

4. Tema Milli Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Metni Cevapları Sayfa 163

4. Metnin konusu nedir?

Cevap: Metnin konusu, Nasrettin Hoca’nın para kaybetmesi ve bir şekilde kaybettiği paranın ona dönmesidir.

5. Metni okurken hangi kelimelerin telaffuzunda zorlandınız?

Cevap: Akçe, dolambaçlı kelimelerinde zorlandım.

6. Kırmızı renkli kelimelerin eş anlamlılarını birer cümlede kullanarak yazınız.

Cevap:

“Varlıklı bir ailede , el bebek gül bebek büyümüş.”
“Zaman kaybetmeden işimize koyulmalıyız.”

7. Mavi renkli kelimelerin zıt anlamlılarını birer cümlede kullanarak yazınız.

Cevap:

“Önce markete, sonra fırına gideceğim.”
“Annem, çarşıya gitmiş.”

8. Aşağıdaki şehir adlarını sözlük sırasına koyarak yazınız.

Cevap: Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul, Şanlıurfa, Tekirdağ.

4. Tema Milli Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Metni Cevapları Sayfa 164

9. Aşağıdaki cümlelerde yazım ve noktalama yanlışları yapılmıştır. Cümleleri doğru şekliyle yazınız.

Güzel bir eylül sabahında mustafa erkenden uyandı?

Cevap:

Mustafa, güzel bir eylül sabahında erkenden uyandı.
Evliya Çelebi’nin adını hiç duymuş muydunuz?
O yerleri görmek için giderek o da heyecanlandı.
İçinde dayanılmaz bir istek duymaya başladı.

4. Tema Milli Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme Metni Cevapları Sayfa 165

Aşağıdaki ölçütleri okuyunuz. Uyduğunuz kuralların yanındaki yıldızı boyayınız. Boyadığınız yıldız sayısı fazlaysa gülen yüzü, azsa üzgün yüzü boyayınız.

Cevap:

***4. Tema Milli Kültürümüz Tema Sonu Değerlendirme cevapları (Sayfa 162-163-164-165) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap