Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

2. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

2. Tema Çoktan Seçmeli Sorular cevapları ve soruları, Meb Yayınları 3. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 29 (Millî Mücadele ve Atatürk Teması)

2. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları

2. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları Sayfa 29

Aşağıda verilen sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdakilerden hangisi bir metnin ilk paragrafı olabilir?
A) Sonuç olarak şunu söylemek isterim: Hepimiz vatanımız için çalışmalıyız.
B) Şehit, vatanı için, kutsal bir amaç ve inanç uğruna canını veren kimsedir.
C) Bu duruma, 15 Temmuz’daki birlik ve beraberliği örnek verebiliriz.

Cevap: B

2. “konuşmacı, iyi, etkin, beden, kullanmalıdır, bir, dilini” kelimelerinden kurallı bir cümle oluşturduğunuzda “beden” kelimesi kaçıncı sırada yer alır?
A) 3
B) 4
C) 7

Cevap: B

3. “İstanbul’dan Kutay, Aykut ve dayım geldi.” cümlesinde kaç özel isim kullanılmıştır?
A) 3
B) 2
C) 1

Cevap: A

4. “Bu koku beni çocukluğumda yediğim üzümlerin kokusuna götürdü. Hiç unutmam, bir gün…” şeklinde başlayan bir metin, hangi türden alınmış olabilir?
A) Masal
B) Anı
C) Günlük

Cevap: B

5. “Seni boydan boya sevmişim
Ta Kars’a kadar Edirne’den.
Toprağını, taşını, dağlarını
Fırsat buldukça övmüşüm.”
Yukarıdaki dörtlüğün ana duygusu aşağıdakilerden hangisidir?
A) Vatan sevgisi
B) Vatan özlemi
C) Yaşama sevinci

Cevap: A

6. Aşağıdaki eş anlamlı kelime çiftlerinden hangisi yanlıştır?
A) Ülke – ulus
B) Ulus – millet
C) Vatan – yurt

Cevap: A

7. “Deniz, yaz tatilinde Rize’ye gitmeyi düşünüyor.” cümlesinde hangileri özel addır?
A) Rize, yaz
B) Deniz, yaz tatili
C) Deniz, Rize

Cevap: C

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yazım yanlışı vardır?
A) Galata Köprüsü, Kız Kulesi ve Topkapı Sarayı İstanbul’un en önemli değerlerinden yalnızca birkaçıdır.
B) Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, yeni dönem çalışmaları 1 ekimde başladı.
C) Millî Eğitim Bakanlığı, pandemi döneminde uzaktan eğitimle öğrencilerine ulaştı.

Cevap: B

9. Aşağıdaki sembollerden “korku ve şiddet” anlamına gelen hangisidir?

Cevap: A

***2. Tema Çoktan Seçmeli Sorular cevapları (Sayfa 29) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1
0
0
1
3
0
0

Yorum Yap