Kitap Cevapları TIKLA
Test Çöz TIKLA

1. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları (3. Sınıf Türkçe)

1. Tema Çoktan Seçmeli Sorular cevapları ve soruları, Meb Yayınları 3. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 14 (Birey ve Toplum Teması)

1. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları

1. Tema Çoktan Seçmeli Sorular Cevapları Sayfa 14

Aşağıda verilen sorularda doğru seçeneği işaretleyiniz.

1. Aşağıdaki yargılardan hangisi “Hepimizin eşsiz ve ortak yönleri olduğu gibi farklı yönleri de vardır: Sevdiğimiz oyunlar, kişiliğimiz, başarılı olduğumuz alanlar gibi. Haydi, farklılıklarımızı kutlayalım, eşsiz oluşumuzun değerini bilelim!” ifadesinden çıkarılamaz?
A) İnsanlar aynı durumlara aynı tepkileri verir.
B) Farklılıklara saygı gösterilmelidir.
C) Her insan özeldir.

Cevap: A

2. Aşağıdakilerden hangisi “Canım Köpeğim Şans” başlıklı bir metnin konusu olabilir?
A) İnsan ve doğa
B) İhtiyaçlarımız
C) Hayvan sevgisi

Cevap: C

3. Aşağıdakilerden hangisi bir kitapta yer alan bölümlerden değildir?
A) Kaynakça
B) İçindekiler
C) Afiş

Cevap: C

4. Aşağıdaki kelimeleri alfabetik olarak düzenlediğimizde hangisi 2. sırada yer alır?
A) Tesadüf
B) Üretim
C) Tarif

Cevap: A

5. “Dizelerden oluşan, duyguları coşkulu ve akıcı bir şekilde anlatan metinlere … denir.” cümlesindeki noktalı yere gelmesi gereken kelime aşağıdakilerden hangisidir?
A) Şiir
B) Şarkı
C) Fabl

Cevap: A

6. “Bütün gün, keyifle dedemin anılarını dinledik.” cümlesindeki altı çizili kelimenin eş anlamlısı nedir?
A) Hikâye
B) Hatıra
C) Sohbet

Cevap: B

7. “Mektuplarda hitaptan sonra … işareti kullanılır.” cümlesinde söz edilen noktalama işareti hangisidir?
A) Virgül işareti
B) Ünlem işareti
C) Nokta işareti

Cevap: A

8. Aşağıdaki çocuklardan hangisinin verdiği bilgi yanlıştır?
A) Yer adları büyük harfle başlar.
B) Cümle büyük harfle başlar.
C) Akrabalık bildiren kelimeler büyük harfle başlar.

Cevap: C

***1. Tema Çoktan Seçmeli Sorular cevapları (Sayfa 14) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
Bu içeriğe emoji ile tepki ver
2
0
0
1
0
0
1

Yorum Yap