Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Siz de defterinize, Dede Korkut Hikâyeleri gibi gelenek ve göreneklerimizi anlatan, gelecek nesillere aktarılacak bir hikâye yazınız. Hikâyenizi bitirdikten sonra kendinizi aşağıdaki ölçütlere göre değerlendiriniz.

Siz de defterinize, Dede Korkut Hikâyeleri gibi gelenek ve göreneklerimizi anlatan, gelecek nesillere aktarılacak bir hikâye yazınız. Hikâyenizi bitirdikten sonra kendinizi aşağıdaki ölçütlere göre değerlendiriniz. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Siz de defterinize, Dede Korkut Hikâyeleri gibi gelenek ve göreneklerimizi anlatan, gelecek nesillere aktarılacak bir hikâye yazınız. Hikâyenizi bitirdikten sonra kendinizi aşağıdaki ölçütlere göre değerlendiriniz.

5. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Koza Yayınları

Soru: Siz de defterinize, Dede Korkut Hikâyeleri gibi gelenek ve göreneklerimizi anlatan, gelecek nesillere aktarılacak bir hikâye yazınız. Hikâyenizi bitirdikten sonra kendinizi aşağıdaki ölçütlere göre değerlendiriniz.

Cevap:

DÜĞÜN YEMEĞİ

Oğuzlar arasında adı Turgay olan bir bey varmış. Turgay, kimseyle kötü geçinmeyen, herkese yardımcı olmaya çalışan biriymiş fakat biraz fakirceymiş. Günler birbirini kovalarken Turgay’ın bir oğlu doğmuş. Turgay bunu kutlamak içim büyük bir ziyafet vermek istiyormuş. Gel gör ki Turgay’ın buna gücü yokmuş. Çevresindekiler bu durumun farkındaymış ve Turgay’a hiç belli etmeden kendi aralarında toplanıp Turgay’a yardım etmeye karar vermişler. Büyük bir ziyafet vermeye yetecek kadar para ve eşya toplanınca da Turgaya’a haber verip ziyafeti düzenlemişler. Turgay çok sevinmiş ve insanlara teşekkür etmiş. Allah Turgay’a ve ona yardım edenlere hiç yokluk göstermemiş.

ÖLÇÜTLER

Yazmaya başlamadan önce hikâyemin konusunu ve ana fikrini belirledim. (Evet)
Yazmaya başlamadan önce şahıs kadrosu, olay, yer ve zaman gibi unsurları belirledim. (Evet)
Hikâyemde noktalama işaretlerini doğru yerlerde kullandım. (Evet)
Yazılarımda “ama, fakat, lâkin, ve, ancak” gibi bağlantı ve geçiş ifadelerini doğru yerde kullandım. (Evet)
Anlamını yeni öğrendiğim kelimeleri doğru ve yerinde kullandım. (Evet)
Yabancı dillerden alınmış, dilimize henüz yerleşmemiş kelimelerin Türkçelerini kullandım. (Evet)
Yazımı gözden geçirerek yaptığım yanlışları belirleyip düzelttim. (Evet)
Yazımı yayımlayarak, okuyarak veya panoya asarak paylaştım. (Evet)

***5. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Koza Yayınları Sayfa 116 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
unlike
2
sad
1
clap
1
angry
0
happy
0
love
0
confused

1 Yorum

Yorum Yap