Robot Kol Metni Cevapları

Robot Kol metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 270-272-273-274-275 (Bilim ve Teknoloji Teması)

Robot Kol Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Robot Kol Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Robot Kol Metni Cevapları Sayfa 270

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Bir robotunuz olsa neler yapmasını isterdiniz?

(örnek) Ev işlerini yaparak anneme yardım etmesini isterdim.

2. Robotlar insanların hayatında ne gibi kolaylıklar sağlıyor?

İnsanların yapamadığı, güç ve hassasiyet gerektiren işleri yapmasıyla insanların hayatlarını kolaylaştırıyor. Bir insanın kaldıramayacağı yükleri kaldırıyor, insanlar için tehlikeli olabilecek bomba imha gibi işleri yapabiliyor.

Robot Kol Metni Cevapları Sayfa 272

1. ETKİNLİK

Metnin görsellerini inceleyelim. Metnin konusunu tahmin edelim.

Cevap: Metnin konusu robotların gelişimi ve insanlara olan faydaları olabilir.

2. ETKİNLİK

Kelimelerle anlamlarını eşleştirelim.

[1] teknoloji
[2] keşif
[3] icat

Cevap:

[2] Ortaya çıkarma, meydana çıkarma. Var olduğu bilinmeyen bir şeyin ortaya çıkarılması

[3] Yeni bir şey meydana getirme, buluş

[1] Bir sanayi dalı ile ilgili yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri kapsayan bilgi

Robot Kol Metni Cevapları Sayfa 273

3. ETKİNLİK

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Mühendisler robot kolu kontrol etmek için ne yaptılar?

Cevap: Elektronik olarak beyne bağlanabilecek hale getirdiler.

2. Elektrotlar beynin hangi bölümüne bağlanabiliyor?

Cevap: İstemli hareketlerimizden sorumlu bölümüne bağlanabiliyor.

3. Robot kolun büyüklüğü ne kadardır?

Cevap: Yaklaşık olarak çocuk kolu büyüklüğündedir.

4. Robot kol, hangi alanda önemli bir gelişmedir?

Cevap: Takma organ alanında önemli bir gelişmedir.

5. Robot kolun elektrotları kaç ay dayanabiliyor?

Cevap: Altı ay dayanabiliyor.

4. ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık yazalım.

Cevap: TAKMA ORGANLARDAKİ GELİŞME

5. ETKİNLİK

Sizce robat kola başka hangi özellikler eklenebilir?

Cevap: Kablosuz olarak düşünce gücüyle çalışması, güneş enerjisiyle şarj olabilmesi özellikleri eklenebilir.

Robot Kol Metni Cevapları Sayfa 274

6. ETKİNLİK

Evimizde kullandığımız teknolojik aletlerin adlarını yazalım.

Cevap: Buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, cep telefonu, bilgisayar, elektrikli süpürge…

7. ETKİNLİK

Metinde yer alan, önemli gördüğün bilgileri aşağıya not eder misin?

Cevap:

Mühendisler, robot kolları elektronik olarak beyne bağlanabilecek bir hale getirdiler.

Robot kol, takma organ alanında büyük bir gelişme.

Araştırmacılar robot kolun elektrotları için daha uzun süre dayanabilen, vücutla daha uyumlu malzeme bulmak için çalışıyorlar.

Robot Kol Metni Cevapları Sayfa 275

8. ETKİNLİK

Arkadaşlar, ben bir robot hayal ediyorum. Şimdi size robotumu tanıtacağım.

Cevap:

(örnek)

Robotumun Adı: Madenci

Robotumun Özellikleri: Robotum tekerlek, gövde, kasa ve ucunda kesici, delici, tutucu araçlar olan kollardan oluşuyor. Robotum madenlere girerek kolları ile madenleri toplayıp kasasında biriktirip dışarı taşıyacak. Böylece maden çökmesi gibi kazalarda insanlar zarar görmeyecek.

*** Robot Kol metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

4 Yorum

Yorum Yap