Oluşturduğunuz kavram haritasından yararlanarak düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınızda anlatım biçimlerinden yararlanınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Oluşturduğunuz kavram haritasından yararlanarak düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınızda anlatım biçimlerinden yararlanınız.
Oluşturduğunuz kavram haritasından yararlanarak düşüncelerinizi anlatan bilgilendirici bir metin yazınız. Yazınızda anlatım biçimlerinden yararlanınız.
Kendi yaşadığı ev dışında birinin evine ya da bir yere, kısa bir süre kalmak, vakit geçirmek, ziyarette bulunmak için gelen kişiye misafir veya konuk denir.
Misafirperverlik ya da konukseverlik, kendisine misafir gelmesinden hoşlanmak, misafire iyi davranmak, iyi ağırlamak, önemsemek, değer vermektir.
Türk kültüründe misafirperverlik, erdem dolu bir davranış ve ibadet olarak kabul edilir. Misafire seven, ona değer veren, fedakarlık yapıp ikramlarda bulunan kişi kültürümüzde şerefli bir davranış olarak kabul görür.
Kültürümüzde misafirin tanıdık olup olmaması, hangi inanca sahip olduğu, hangi milletten olduğu önemli değildir. Kapıya gelen her kişinin Allah tarafından gönderildiği kabul edilir ve misafire bu bilinçle davranılır.
Misafirperverlik kültürümüzde o kadar önemlidir ki, evlerin en güzel odaları misafirler için ayrılır. Misafirlere özel tabaklar, çanaklar, kaşık ve çatallar ayrı bir yerde tutulur ve ev halkı tarafından kullanılmaz. Eğer misafir geleceği biliniyorsa özel yiyecekler ve ikramlar hazırlanır. Yatılı misafirler için ayrıca yatak, döşek, yorgan gibi eşyalar yine ayrı bir yerde temiz bir şekilde kullanılır, ev halkı tarafından kullanılmaz.
Misafire sorulan ilk soru “Aç mısın?” olur. İkram ve hizmette kusur edilmez. Ev sahibi ne kadar yoksul olursa olsun, konu komşu, eş dost, akrabalara gidilerek bir şekilde ikramlıklar bulunur, misafirlere verilir.
Misafire bereket gözü ile bakılır, ne kadar mutsuz olunursa olunsun, misafire karşı hep güler yüzlü davranılır. Güzel şeylerden konuşulur. Nezaket kurallarına uyulur. Misafirin gönlünün hoş olması için ayrıca çaba gösterilir.
Evlerimizdeki misafir havlusu, misafir terliği gibi ayrıca sınıflandırılmış eşyalar, kültürümüzdeki misafire verilen önemin bir göstergesidir.
***7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 125 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.
Çok güzel bir hikaye ben gayet çok beğendim bence çocuk aldıgı dersten yararlanmıştır ve umarım aklı başına gelmiştir