Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları

Mikrobun Ettikleri metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 156-161-162-163-164-165-166
(Sağlık ve Spor Teması)

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları Sayfa 156

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Hastalandığınızda kendinizi nasıl hissediyorsunuz? Vücudunuzda ne gibi değişiklikler oluyor?

(örnek) Hastalandığımda kendimi çok yorgun hissediyorum. Hiçbir şey yapmak canım istemiyor. Vücudumun ateşi çıkıyor, öksürüyorum, hapşuruyorum, boğazlarım ve başım ağrıyor.

2. Hastalanmamak için nelere dikkat ediyorsunuz?

(örnek) Sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorum. Soğuk havalarda kalın giyiniyorum. Terliyken su içmiyorum. Meyve ve sebzeleri yıkamadan yemiyorum.

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları Sayfa 161

1. ETKİNLİK

Metindeki görsellere bakarak aşağıdaki kelimelerin anlamlarını tahmin edelim.

Cevap:

mikrop: Mikroskopla görülebilen, çürümeye, mayalanmaya ve hastalıklara yol açan bir hücreli canlı

aşı: Birtakım hastalıklara karşı bağışıklık sağlamak için vücuda verilen, o hastalığın mikrobuyla hazırlanmış eriyik

çöp: Yararsız, pis veya zararlı olduğu için atılan ufak tefek şeylerin hepsi

iğne: Kas veya damar yoluyla vücuda sıvı bir ilacı basınçla vermek amacıyla enjektör ucuna takılan, boru biçiminde, ucu keskin metal araç

ilaç: Bir hastalığı iyi etmek veya önlemek için türlü yollarla kullanılan madde

2. ETKİNLİK

Görsellerdeki temizlik ve bakım malzemelerinin isimlerini altlarına yazalım.

Cevap:

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları - Temizlik ve Bakım Malzemeleri

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları – Temizlik ve Bakım Malzemeleri

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları Sayfa 162

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini yazalım.

Cevap:

Metnin konusu: Mikrobun zararları ve aşının yararları

Metnin ana fikri: Vücudumuzun mikroplarla savaşabilmesi için aşı olmamız gerekir.

4. ETKİNLİK

Metnin hikâye haritasını tamamlayalım.

Cevap:

Karakterler: Mikrop, Ahmet, Ahmet’in annesi ve babası, doktor, Mehmet, antikor isimli yaratıklar.

Yer: Çöplük ve Ahmet’in evi

Olay: Bir mikrobun Ahmet’in vücuduna girmesi, Ahmet’in aşı olmadığı için hastalanması, mikrobun Ahmet’ten kardeşi Mehmet’e geçmesi, Mehmet aşı olduğu için hastalanmaması.

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları Sayfa 163

5. ETKİNLİK

Aşağıdaki kurum ve kuruluşlarla onlara ait olan logoları eşleştirelim. Kurum ve kuruluş adlarının yazımına dikkat edelim.

Cevap:

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları - Sağlık Kuruluşları

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları – Sağlık Kuruluşları

6. ETKİNLİK

Metne farklı bir başlık yazalım.

Cevap:

MİKROP VE AŞI

7. ETKİNLİK

Aşağıdaki tabloyu metinden yararlanarak dolduralım.

Cevap:

Gerçek hayatta karşılaşılabilecek durumlarGerçek hayatta karşılaşılamayacak durumlar
Ahmet’in hastalanması
Doktorun Ahmet’i muayene etmesi
Mikrobun ve antikorların konuşması

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları Sayfa 164

8. ETKİNLİK

Metinde ortaya konan sorun nedir? Bu soruna önereceğin çözümler ne olurdu?

Cevap:

Metindeki sorunÇözüm önerilerim
Ahmet’in aşı olmadığı için hasta olmasıAhmet’i aşı olması için ikna etmek

9. ETKİNLİK

Haydi, Ahmet’in kişisel özellikleriyle kendi kişisel özelliklerini karşılaştır.

Cevap:

Ahmet’in özellikleriBenim özelliklerim
Aşının önemini bilmemesi
Aşı olmaktan korkması
Temizliğe dikkat etmemesi
(örnek) Aşının önemini biliyorum.
Aşı olmaktan korkmuyorum.
Temizliğime dikkat ediyorum.

10. ETKİNLİK

Okuduğumuz metinden çıkardığımız dersi yazalım.

Cevap: Sağlıklı olabilmek için temizliğimize dikkat etmeli ve korkmadan aşılarımızı zamanında yaptırmalıyız.

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları Sayfa 165

11. ETKİNLİK

Haydi, afişte gördüklerimizi yazalım.

Cevap: Afişte bir ayna, diş fırçaları ve macun, musluk, lavabo ve bir çocuk var. “Suya Sabuna Dokunun, Mikroplardan Korunun!” yazıları var. Çocuk lavaboda ellerini yıkıyor.

Çevremizde sağlığımıza zarar verebilecek neler vardır? Bunlardan korunmak için neler yapmalıyız?

Cevap: Çevremizde açıkta bırakılan çöpler, arabaların egzozlarından ve fabrika bacalarından çıkan zehirli gazlar, kirli sular, çok soğuk ve çok sıcak hava sağlığımıza zarar verebilir. Korunmak için sağlıklı beslenmeli, temizliğimize dikkat etmeli, mevsimine göre giyinmeli, aşılarımızı zamanında yaptırmalı, düzenli olarak doktora muayene olmalıyız.

Mikrobun Ettikleri Metni Cevapları Sayfa 166

12. ETKİNLİK

Haydi, hasta olan bir arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi ileten bir mektup yazalım.

Cevap:

(örnek)

08.11.2019

Canım arkadaşım Zeynep.

Bugün hasta olduğun için okula gelemediğini öğrendim. Çok üzüldüm. Annem terli terli su içtiği için boğazları şişmiş dedi. Ben seni o gün uyarmıştım. Keşke beni dinleseydin.

Olan olmuş. Çok geçmiş olsun. Bana da hastalık bulaşmasın diye ziyaretine gelemiyorum. Ama iyileşir iyileşmez seni görmeye geleceğim.

Kendine iyi bak, ilaçlarını zamanında al, bol bol dinlen. Görüşürüz.

İmza
Ahmet TÜRK

13. ETKİNLİK

Aşağıdaki güzel sözleri yazalım. Kenarlarını istediğimiz şekilde süsleyelim.

Sağlıktan büyük zenginlik yoktur.

Hasta olmayan sağlığının değerini bilemez.

Yazma etkinliğini siz yapabilirsiniz.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Takım sporlarını ve bireysel sporları anlatan resim ve fotoğraflar getiriniz.

2. Gazetelerden spor haberleri kesip getiriniz.

*** Mikrobun Ettikleri metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!