İsraf Etme Mutlu Ol Metni Cevapları

İsraf Etme Mutlu Ol metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 141-143-144-145-146
(Vatandaşlık Teması)

İsraf Etme Mutlu Ol Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

İsraf Etme Mutlu Ol Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

İsraf Etme Mutlu Ol Metni Cevapları Sayfa 141

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Tutumlu olmak deyince aklınıza neler geliyor?

(örnek) Paramızı abur cubura harcamamak, her şeyi ihtiyacımız kadar almak, israf etmemek, artan paramızı biriktirmek aklıma geliyor.

2. Tutumlu bir insan hangi davranışlarda bulunur?

(örnek) Gereksiz yere para harcamaz, ihtiyacı kadar yemek yapıp çöpe yemek dökmez, parasını kumbarasında biriktirir, ders araç gereçlerini düzenli kullanır, gereksiz yanan lambaları söndürür, suyu boşa akıtmaz.

3. Siz tutumlu olduğunuzu düşünüyor musunuz? Neden?

(örnek) Evet düşünüyorum. Yemeğimi evden getiriyorum. Harçlıklarımı biriktiriyorum. Evde ve okulda gereksiz yere yanan lambaları söndürüyorum. Kıyafetlerimizi eskitmeden dikkatli kullanıyorum.

İsraf Etme Mutlu Ol Metni Cevapları Sayfa 143

1. ETKİNLİK

Metnin görsellerini inceleyelim. Sence metinde nelerden söz ediliyor olabilir?

Cevap: Metinde hayvan sevgisinden, hayvanlara yiyecek vermekten bahsediyor olabilir.

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki kelimelerin zıt anlamlılarını bulmak için metni okuyalım. Zıt anlamlısı olan kelimenin bulunduğu cümleyi yazalım.

Cevap:

kaybeder: Yeşilcan ve Ece, parka doğru giderken yol ortasında bir taş bulurlar.

yarar: Taş, başkalarına zarar vermesin diye Yeşilcan onu kenara koyar.

boşaltmak: Onun için su dolduruyorum.

tok: Belki de açlıktan öyledirler.

soğuk: Şunlara baksanıza, sıcak ve susuzluktan bayılmak üzereler.

3. ETKİNLİK

Yandaki resim sana ne anlatıyor? Yazabilir misin?

Cevap: İmkanımız oldukça sokak hayvanlarını beslememiz gerektiğini anlatıyor.

İsraf Etme Mutlu Ol Metni Cevapları Sayfa 144

4. ETKİNLİK

Metnin konusunu ve ana fikrini yazalım.

Cevap: 

Metnin konusu: Hayvanlara yardım etmek

Metnin ana fikri: İsraf etmek yerine hayvanlara yardım edersek daha mutlu oluruz.

5. ETKİNLİK

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Efe niçin su dolduruyor?

Cevap: Parka havuz yapmak için su dolduruyor.

2. Yeşilcan ve Ece, Efe’nin kaplara doldurduğu suyu ne yapıyorlar?

Cevap: Hayvanlara veriyorlar.

3. Karnı doyan köpek ne yapıyor?

Cevap: Esniyor.

4. Tutumlu olmanın yararları nelerdir?

Cevap: Tutumlu olmak insanı mutlu ve huzurlu yapar.

İki gün boyunca israf etmemek için hangi davranışlarda bulundunuz? Neler yaptınız? Başka neler yapılabilirdi?

Cevap: 

(örnek)

Kantinden yiyecek almak yerine yemeklerimi evden getirdim. Dişlerimi fırçalarken suyu boşa akıtmadım. Harçlığımdan artan parayla abu cubur almak yerine artan parayı kumbaraya attım. Evde artan yiyecekleri sokak kedilerine verdim.

İsraf Etme Mutlu Ol Metni Cevapları Sayfa 145

6. ETKİNLİK

Arkadaşlar, yandaki afiş size neler çağrıştırıyor? Haydi bununla ilgili bir yazı yazalım.

Cevap: 

(örnek)

İnsanlar sularımızı boşuna akıtıyor. Enerji tasarrufu yapmıyor. Böyle devam ederse gelecekte susuz ve enerjisiz kalacağız. Bunu engellemek bizim elimizde. Su ve enerji tasarrufuna önem vermeliyiz.

7. ETKİNLİK

Haydi, tutumlulukla ilgili kendi afişimizi oluşturalım. Afişimize güzel bir slogan yazmayı unutmayalım.

Cevap: 

(örnek)

İsraf Etme Mutlu Ol Metni Cevapları - Tutumlu Olmak Afiş Örneği

İsraf Etme Mutlu Ol Metni Cevapları – Tutumlu Olmak Afiş Örneği

İsraf Etme Mutlu Ol Metni Cevapları Sayfa 146

8. ETKİNLİK

Şiirde bazı yazım hataları yapılmış, bu hataları düzeltip şiiri yeniden yazalım.

çalışalım

tembellikten sakınalım,
çalışmanınzamanıdır:
insanlığı takınalım,
iş insanın bir canıdır.

cennetgibiher yerimiz
sevinç ile dolmalıdır.
bununiçin her birimiz
iş sahibi olmalıdır.

Ali Ulvi ELÖVE
(Kısaltılmıştır)

Cevap: 

ÇALIŞALIM

Tembellikten sakınalım,
Çalışmanın zamanıdır:
İnsanlığı takınalım,
İş insanın bir canıdır.

Cennet gibi her yerimiz
Sevinç ile dolmalıdır.
Bunun için her birimiz,
İş sahibi olmalıdır.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

1. Evinizde nasıl bir iş bölümü olduğunu gözlemleyin ve bunları not edin.

Evinizde kimin ne iş yaptığını yazabilirsiniz.

2. Çevrenizdeki çiçeklerin adlarını öğrenmeye çalışın.

(örnek) Menekşe, kaktüs, gül, papatya, gelincik, aslanağzı, kuşkonmaz.

*** İsraf Etme Mutlu Ol metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!