İletişim Metni Cevapları

İletişim metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 264-266-267-268-269
(Bilim ve Teknoloji Teması)

İletişim Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

İletişim Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

İletişim Metni Cevapları Sayfa 264

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Yakın zamanda duyduğunuz en önemli haber nedir?

(örnek) Bir akrabamızın evlenecek olması.

2. Bu haberi nasıl öğrendiniz?

(örnek) Bize gönderilen bir düğün davetiyesi ile öğrendim.

3. Uzaktaki insanlarla nasıl haberleşiyorsunuz?

Telefon ve internet ile haberleşiyoruz.

İletişim Metni Cevapları Sayfa 266

1. ETKİNLİK

İletişim” kelimesinin çağrıştırdığı kelimeleri yazalım.

Cevap: 

  • Telefon
  • İnternet
  • Haberleşme
  • Televizyon

2. ETKİNLİK

Aşağıdaki resimlerde anlatılanları altına yazalım.

Cevap: 

İletişim Metni Cevapları - Görsellerde Anlatılanlar

İletişim Metni Cevapları – Görsellerde Anlatılanlar

İletişim Metni Cevapları Sayfa 267

3. ETKİNLİK

İletişim araçlarıyla ilgili kavram haritasını tamamlayalım.

Cevap: 

İletişim Araçları

İşitselGörselGörsel – İşitsel
telefon

radyo

telsiz

mektup

gazete

dergi

afiş

İnternet

Televizyon

Sinema

4. ETKİNLİK

Aşağıdaki soruları okuduğumuz şiire göre cevaplayalım.

1. Şiir neden bahsediyor?

Cevap: İletişim ve iletişim araçlarından bahsediyor.

2. Şiirde kaç kıta var?

Cevap: 4 kıta var.

3. Şiirde kaç dize var?

Cevap: 16 dize var.

4. Şiirin en çok hangi kıtasından hoşlandın? Noktalı yerlere yaz.

Cevap: 

İşte nacak o zaman
İnsanlar mutlu olur.
Yaşam denilen masal
Böylece gerçek olur.

İletişim Metni Cevapları Sayfa 268

5. ETKİNLİK

Görsellerdeki iletişim araçlarının adlarını altlarına yazalım.

Cevap: 

İletişim Metni Cevapları - İletişim Araçları

İletişim Metni Cevapları – İletişim Araçları

6. ETKİNLİK

Şiir ile ilgili iki soru hazırlayarak arkadaşlarımıza soralım.

Cevap: 

1. Nelerle iletişim kurulmalıymış?

2. İnsanlar ne zaman mutlu olurmuş?

İletişim Metni Cevapları Sayfa 269

7. ETKİNLİK

Aylin ile Merve arasında geçen telefon görüşmesini tamamlayalım.

Cevap: 

Aylin : Alo, ben Aylin. Merve ile görüşebilir miyim?

Merve: Ben Merve. Merhaba Aylin.

Aylin : Geçmiş olsun Merve. Şimdi nasılsın?

Merve: Teşekkür ederim daha iyiyim.

Aylin : Bir isteğin var mı?

Merve: Bir isteğim yok, teşekkür ederim. Yarın ödevimiz var mı?

Aylin : Hayır, ödevimiz yok.

Merve: Yarın defterini getirebilir misin?

Aylin : Tamam, yarın defterimi getiririm. Görüşmek üzere, iyi günler.

Merve: Teşekkür ederim Aylin, iyi günler.

GELECEK DERSE HAZIRLIK

Uçmayı sağlayan çeşitli araçların görsellerini getiriniz.

*** İletişim metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

2 Yorum

Yorum Yap