Hediye Seçimi Metni Cevapları

Hediye Seçimi metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 30-33-34-35-36-37-38-39 (Erdemler Teması)

Hediye Seçimi Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Hediye Seçimi Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Hediye Seçimi Metni Cevapları Sayfa 30

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Sevdiklerinize ne tür hediyeler verirsiniz?

(örnek) Sevdiklerime genelde oyuncak, kalem, kitap gibi hediyeler veririm. Bazen de onlara resim yapıp hediye ederim.

2. Bugüne kadar aldığınız hangi hediye sizi çok sevindirmişti? Niçin?

(örnek) En çok babamın bana karne hediyesi olarak aldığı tablet beni çok sevindirmiştir. Çünkü tablette oyun oynamayı çok seviyorum.

Hediye Seçimi Metni Cevapları Sayfa 33

1. ETKİNLİK

Kelimelerle anlamlarını eşleştirelim.

[1] mektup [2] hediye [3] ihtiyaç

Cevap:

[3] Gerekli görme, gereksinme

[1] Uzaktaki kişilere çeşitli konularda yazılıp zarfa konularak posta yoluyla gönderilen yazı

[2] Bir kimseyi sevindirmek için verilen şey, armağan

2. ETKİNLİK

Haydi kelimelerle cümle yazalım.

Cevap:

bütçe: Annem bu ayki bütçemizin istediğim oyuncağı almak için yeterli olmadığını söyledi.

hediye: Arkadaşım, ona doğum günü için aldığım hediyeyi çok beğendi.

ihtiyaç: Resim dersi için boya kalemlerine ihtiyacım var.

Hediye Seçimi Metni Cevapları Sayfa 34

3. ETKİNLİK

Metnin konusunu yazalım.

Cevap: Hediye seçiminde ve sunumunda dikkat edilmesi gerekenler.

4. ETKİNLİK

Hediye aldığınız zaman yaşadığınız duyguyu anlatan yüz ifadesini işaretleyin.

Cevap: 

Hediye Seçimi Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları - Yüz İfadeleri

Hediye Seçimi Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları – Yüz İfadeleri

5. ETKİNLİK

Haydi, kurada ismini çektiğimiz arkadaşımıza getirdiğimiz hediyeyi verelim.

Daha sonra bize verilen hediyenin resmini çizelim.

Sınıfta uyguladığınız hediyeleşme etkinliğine göre bu etkinliği siz yapabilirsiniz.

Hediye Seçimi Metni Cevapları Sayfa 35

6. ETKİNLİK

Okudum, anladım, soruları cevaplıyorum.

1. Birine hediye alırken hangi sıkıntıları yaşayabiliriz?

Cevap: Hediye alacağımız kişinin beğeneceği ve ihtiyaç duyacağı bir hediye seçmekte zorlanmak. Bütçemize uygun bir hediye almak.

2. Hangi günlerde hediye seçmek daha zordur?

Cevap: Özel günlerde hediye seçmek zordur.

3. Hediye vermek kimleri mutlu eder?

Cevap: Hediye vermek hem veren kişiyi hem de alan kişiyi mutlu eder.

4. Kimlere hediye veririz?

Cevap: Arkadaşımıza, kardeşimize, öğretmenimize, anne-babamıza, kısaca sevdiğimiz herkese hediye veririz.

7. ETKİNLİK

Hediye seçerken nelere dikkat etmemiz gerekir?

Cevap: 

Alacağımız hediye bütçemize uygun olmalıdır.,

Hediye alacağımız kişinin ihtiyaçlarını ve nelerden hoşlanacağını düşünmeliyiz.

Hediyemizi özenle paketlemeliyiz.

Hediye aldığınızda ve verdiğinizde neler hissediyorsunuz? Hediyeleşmek niçin önemlidir?

Cevap: 

Hediye aldığımda ve verdiğimde çok seviniyorum. Verdiğim kişinin sevinmesi beni mutlu ediyor. Hediye alan kişiye minnet duyuyorum.

Hediyeleşmek, insanları sevdiğimizi, onlara değer verdiğimizi göstermenin en güzel yoludur. Hediyeleşmek insanlar arasındaki bağı güçlendirir. Bu nedenle önemlidir.

Hediye Seçimi Metni Cevapları Sayfa 36

8. ETKİNLİK

Sevdiklerimize maddi değeri olmayan hangi hediyeleri verebiliriz? Yazalım.

Cevap: Yeteneğimiz varsa onlar için resim çizebiliriz. Şiir yazabiliriz. Bazı zorluklar nedeniyle yapamadıkları işleri biz yapabiliriz. Onlar adına ağaç dikebiliriz.

9. ETKİNLİK

Verilen örneği inceleyelim. Örnekteki kelimeler arasında nasıl bir ilişki olduğunu söyleyelim. Bu ilişkiyi kullanarak verilen kelimelerin yanlarına uygun kelimeler yazalım. Bulduğumuz kelimeleri cümlelerde kullanalım.

Cevap: 

Kelimeler arasında eş anlam ilişkisi vardır.

KelimeCümle
hediye: armağanArkadaşımın armağanı beni mutlu etti.
arkadaş: yârenYanımda oturan kişiyle üç yıldır yarenlik ediyoruz.
zor: güçBu testi çözmek çok güç.
düşünce: fikirÇevre konusundaki fikirlerimi yazıyla anlatacağım.

Hediye Seçimi Metni Cevapları Sayfa 37

10. ETKİNLİK

Resimde gördüklerinden yola çıkarak kısa bir hikâye yazabilir misin?

Cevap: 

(örnektir)

BABAANNEMİN SÜRPRİZİ

O gün benim doğum günümdü. Hasta olduğum için kimseyi davet edememiştik. Tek başıma odamda oturuyordum. Çok canım sıkılıyordu. Kötü bir doğum günü geçiriyordum.

Birden kapı çaldı. Annem kapıyı açtı. Babaannem içeri girdi. Kucağında büyük bir hediye paketi vardı. Gülerek bana uzattı. Babaannemin gelmesine çok mutlu olmuştum. Getirdiği hediyeyi bile merak etmiyordum. Onun beni unutmayıp gelmesi en güzel hediye olmuştu benim için.

Hediye paketini açtığımda gözlerime inanamadım. İçinden sevimli mi sevimli yavru bir kedi çıktı. Boynundaki kurdele ile çok tatlı görünüyordu.

Babaanneme sarılıp teşekkür ettim. Demek ki bir canlının sorumluluğunu alacak kadar büyümüştüm. Kötü başlayan doğum günüm tahmin edemeyeceğim kadar mutlu bitmişti.

Hediye Seçimi Metni Cevapları Sayfa 38

11. ETKİNLİK

Noktalama işaretlerini uygun yerlere yazalım.

Cevap: 

1. Hediye vermek zevkli bir iştir [.]

2. Hediye seçerken nelere dikkat etmemiz gerekir [?]

3. Doğum günü [,] Anneler Günü [,] Babalar Günü gibi özel günlerde hediye veririz[.]

Merhaba arkadaşım, günlük nedir, biliyor musun? Günlük, yaşanan olayların, duygu ve düşüncelerin her gün düzenli olarak yazıldığı defterdir. Benim güzel bir günlüğüm var. Günlüğüme her gün yaşadıklarımı yazıyorum. Bazen unuttuğum şeyleri geriye dönüp okuyorum ve bu beni çok mutlu ediyor. Günlük tutmak çok eğlenceli. Ne dersin, sen de günlük tutmak ister misin? Bunun için önce ailenden sana güzel bir defter almasını isteyebilirsin.

Hediye Seçimi Metni Cevapları Sayfa 39

12. ETKİNLİK

Resimlerdeki meyve, sebze ve eşyaların adlarını ilgili kutulara yazalım.

Cevap: 

MeyveSebzeEşya
elma

muz

portakal

şeftali

üzüm

patlıcan

domates

patates

soğan

tencere

bardak

ütü

masa

koltuk

DERSE HAZIRLIK

1. Sınıfa bir miktar ıhlamur getiriniz.

2. Kuru boya getiriniz.

*** Hediye Seçimi metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap