Çocuk yaşta çalışmak zorunda kalan bir tanıdığınızın hayatından örnekler alarak hikâye yazınız. Yazınızı zenginleştirmek için atasözü, deyim ve özdeyişlerden yararlanınız. Uygun anlatım biçimlerini (betimleme, öyküleme vb.) kullanınız. Yazınıza başlık koymayı unutmayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Çocuk yaşta çalışmak zorunda kalan bir tanıdığınızın hayatından örnekler alarak hikâye yazınız. Yazınızı zenginleştirmek için atasözü, deyim ve özdeyişlerden yararlanınız. Uygun anlatım biçimlerini (betimleme, öyküleme vb.) kullanınız. Yazınıza başlık koymayı unutmayınız.
Soru: Çocuk yaşta çalışmak zorunda kalan bir tanıdığınızın hayatından örnekler alarak hikâye yazınız. Yazınızı zenginleştirmek için atasözü, deyim ve özdeyişlerden yararlanınız. Uygun anlatım biçimlerini (betimleme, öyküleme vb.) kullanınız. Yazınıza başlık koymayı unutmayınız.
Cevap:
GARİP MEHMET
Bizim mahallede Nihat diye bir çocuk vardı. Uzun, dalgalı saçları ve masmavi gözleriyle çok sevimli bir çocuktu ama garip bir hali vardı Nihat’ın.
Bazen çok neşeli hâlleri olurdu bazen de çok uzun süre ağzını açıp konuşmazdı. Meğer yaşadıklarını hep içine atar, ser verip sır vermezmiş. Çok sonraları duyduk ki Nihat’ın babası alkolik derecesinde içki içermiş. E, içki bütün kötülüklerin anasıymış. Onun için de aldığı maaşı kısa sürede bitirir, herkesten borç alır; sonra da borcunu ödeyemezmiş.
Nihat’ın annesi de babasının borçlarını ödeyebilmek için çeşitli işlerde çalışırmış. Apartman temizliğine gider, evde yorgan dikermiş. Ama yine de kazandığı para borçlara yetmezmiş. Durum böyle olunca da Nihat çalışmaya karar vermiş. Sabahları erkenden simit fırınına gidip simit alır ve bu simitleri tabakhanede deri fabrikalarının arasında, pis kokuların içinde satarmış.
Nihat’ın, annesine destek olmak için simit sattığından babasının haberi yokmuş. Bir gün tabakhanedeyken oğlunun perişan vaziyette simit sattığını görmüş ve çok üzülmüş. Nihat, “Senin borçlarını annemle birlikte ödemeye çalışıyoruz.” demiş. Babası bu duruma çok üzülmüş. “Haydi oğlum sen eve git, bir daha da buralarda simit satmanı istemiyorum.” demiş. Akşam eve gelince de hem karısına hem Nihat’a artık içki içmeyeceğine dair söz vermiş ve bir daha da içki içmemiş.
***7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayınları Sayfa 143 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.
Güzel bir hikaye
çok duygulandırdı…