Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları

Büyüyünce Ne Olsam metni cevapları ve soruları, Sonuç Yayınları 3. sınıf Türkçe ders kitabı sayfa 134-137-138-139-140
(Vatandaşlık Teması)

Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları - 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları – 3. Sınıf Türkçe Sonuç Yayınları

Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları Sayfa 134

HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

1. Meslek denince ne anlıyorsunuz?

(örnek) İnsanların para kazanmak için yaptıkları işleri anlıyorum.

2. Bildiğiniz meslekler hangileridir?

Öğretmenlik, doktorluk, polislik, marangozluk, çiftçilik…

3. Hangi meslekleri beğeniyorsunuz? Niçin?

(örnek) Öğretmenlik mesleğini beğeniyorum. Çünkü insanlara bir şeyler öğretmek çok güzel bir duygu.

Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları Sayfa 137

1. ETKİNLİK

Konuşma balonlarındaki ifadeleri kim söylemiştir? Görsellerle eşleştirelim.

Cevap:

Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları - Eşleştirme

Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları – Eşleştirme

Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları Sayfa 138

2. ETKİNLİK

Metinde geçen mesleklerden on iki tanesini yazalım.

Cevap:

şoförayakkabıcıberberterzi
çiftçiziraat mühendisimimardoktor
subayavukatkaptanöğretmen

3. ETKİNLİK

Okuduğumuz metnin konusunu yazalım.

Cevap: Metnin konusu mesleklerdir.

4. ETKİNLİK

Metinle ilgili üç soru hazırlayarak arkadaşlarımıza soralım. Arkadaşlarımızın verdiği cevapları yazalım.

Cevap: 

1. Kimler araç kullanabilir?

2. Meslek nedir?

3. Ziraat mühendisi olmak isteyen ne yapmak zorundadır?

Sence en iyi meslek hangisidir? Sınıfta arkadaşlarınla bu konuyu tartışabilirsiniz.

Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları Sayfa 139

5. ETKİNLİK

Grafikte, bir sınıftaki öğrencilerin, seçtikleri mesleklere göre sayıları verilmiştir. Aşağıdaki soruları bu grafiğe göre cevaplayın.

Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları - Grafik

Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları – Grafik

1. Kaç kişi doktor olmak istiyor?

Cevap: 5 Kişi

2. En çok tercih edilen meslek hangisidir?

Cevap: Polis

3. En az tercih edilen meslek hangisidir?

Cevap: Ressam

4. Sınıf mevcudu kaçtır?

Cevap: 24

5. Hangi meslekler eşit sayıda tercih edilmiş?

Cevap: Öğretmen ve doktor

Büyüyünce Ne Olsam Metni Cevapları Sayfa 140

6. ETKİNLİK

Şimdi de cümlelerde boş bırakılan yerleri istenen yönergeler doğrultusunda dolduralım.

Cevap: 

(örnek)

• Ben doktor olmak istiyorum. Bu mesleği seçmekteki amacım insanlara faydalı olmak, kanser için tedavi bulmaktır.

• Bu mesleğe sahip olmak için neler yapman gerekir? Açıkla.

Önce okulumu başarı ile bitirmem gerekir. Sonra üniversite sınavlarına girip tıp fakültesini kazanmam gerekir. Üniversiteyi başarı ile bitirdikten sonra doktor olabilirim.

• Seçtiğin meslekle ilgili bir buluş tasarlayıp resmini yap.

Buluşun adı: Kanser hastalığını yok eden ilaç

Buluş ne işe yarıyor? Kanser hastalığını yok ediyor.

*** Büyüyünce Ne Olsam metni cevapları hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilirsiniz.

3. Sınıf Sonuç Yayınları Türkçe Ders Kitabı Cevaplarının Hepsine Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!