Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Aşağıdaki cümleleri anlatım bozukluğu yönünden inceleyiniz. Varsa bozukluğun nedenini belirtiniz.

Aşağıdaki cümleleri anlatım bozukluğu yönünden inceleyiniz. Varsa bozukluğun nedenini belirtiniz. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki cümleleri anlatım bozukluğu yönünden inceleyiniz. Varsa bozukluğun nedenini belirtiniz.

Soru: Aşağıdaki cümleleri anlatım bozukluğu yönünden inceleyiniz. Varsa bozukluğun nedenini belirtiniz.

Fırdolayı, dört bir yanındaki dağlar tepeden tırnağa karlıdır, uludur.

Cevap: Fırdolayı kelimesi gereksiz yere kullanılmıştır. Fırdolayı çepeçevre anlamındadır, fırdolayı kelimesinden sonra dört bir yanındaki şeklinde bir yazım vardır. Cümlenin düzeltilmiş hali “Dört bir yanındaki dağlar tepeden tırnağa karlıdır, uludur.”

Dağlar, Süphan Dağı’na kadar hemen hemen hep bir hizadadırlar.

Cevap: Burada özne-yüklem uyuşmazlığından kaynaklı bir anlatım bozukluğu vardır. Cümlenin düzeltilmiş hali “Dağlar, Süphan Dağı’na kadar hemen hemen hep bir hizadadır.”

Süphan Dağı, bu yanların en yüksek dağı: 4434 metre.

Cevap: Burada yanlış anlamda sözcük kullanımından kaynaklı bir anlatım bozukluğu vardır. Cümlenin düzeltilmiş hali düzeltilmiş hali “Süphan Dağı, bu bölgenin en yüksek dağı: 4434 metre.”

Bir an geliyor, cümle dağlardan ışık fışkırıyor. Ortalık aydınlığa, ışığa boğuluyor.

Cevap: Aydınlık ve ışık kelimeleri aynı anlamdadır. Gereksiz sözcük kullanımdan kaynaklı anlatım bozukluğu vardır. Cümlenin düzeltilmiş hali “Bir an geliyor, cümle dağlardan ışık fışkırıyor. Ortalık aydınlığa boğuluyor.

***7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayınları Sayfa 104 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap