Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 11

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 11 ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları

7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları 3. Ünite Sayfa 11 

Hem bedeninizi hem beyninizi aktif şekilde kullanabileceğiniz bir spor dalı ilginizi çeker mi? Cevabınız “Evet!” ise oryantiring sporunu çok seveceksiniz. Gelin, spor yaparken yön bulma ve odaklanma gibi bilişsel becerilerinizi de geliştirebileceğiniz bu sporu daha yakından tanıyalım. Oryantiring, harita ve pusula yardımı ile önceden belirlenmiş hedefleri sırasıyla en kısa zamanda bulma sporudur. Doğa, park veya şehir merkezi gibi çeşitli arazilerde, gece veya gündüz, her türlü hava koşulunda (güneş, yağmur, kar, rüzgâr, dolu vb.) yapılabilir. Oryantiring Türkçeye “yön bul” olarak çevrilebilir. Oryantiring yediden yetmişe her yaşta insanın yapabildiği bir doğa sporudur. Yarışma alanında dedelerin, anneannelerin, babaannelerin, çocukların ve torunların aynı anda olabildiği ender sporlardan biridir. Oryantiringde yarışma alanında birçok insan yarışsa da her birey kendi harita sındaki hedefleri bulmalıdır. Oryantiring dört farklı türde yapılıyor: yaya (koşarak ve yürüyerek), kayaklı, bisikletli ve patika türü.Patika oryantiring türünde fiziksel hareket kısıtlılığı olan engelli bireyler ile normal bireyler aynı anda yarışabiliyor.Yarışmalar gündüz yapılabildiği gibi kafa lambası takılarak gece de yapılıyor. Oryantiring Nasıl Oynanır? Öncelikle pusula ile yönümüzü tayin ederiz. Daha sonra haritamıza bakarak parkurda kaç hedef olduğunu ve doğada nerede olduğumuzu yani konumumuzu belirleriz. Pusula ve harita yardımı ile doğadaki hedeflerimizi bulmak için yürümeye veya koşmaya başlarız. Hedeflerimizden birini bulunca üzerindeki zımbayı haritamıza basarız.
Hedeflerimizi sırasıyla bulmak zorundayız. Bütün hedeflerimizi bulduktan sonra varış noktasına gideriz. Yarıştığımız kategoride hedeflerini sırasıyla en kısa sürede bulan sporcu yarışmayı kazanır.  Oryantiring, ülkemizde askerî okullarda ve askerî eğitimlerde 1970’li yıllardan itibaren yapılmaya başlandı. Son yıllarda ise birçok oryantiring spor kulübü kuruldu. Ortaokul ve liselerde okullar arası oryantiring yarışmaları düzenleniyor. Birçok üniversitemizde oryantiring toplulukları mevcut ve ^ üniversiteler arası yarışmalar gerçekleştiriliyor.

Cevap:

***7. Sınıf Türkçe Çalışma Sayfaları Kitabı Cevapları MEB Yayınları 3. Ünite Sayfa 11 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap