Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Karikatürlerin verdiği mesajdan hareketle aşağıda “yer, zaman, kişi ve olay” unsurları verilmiş olan hikâyeyi yazınız. Hikâyenizi yazarken noktalama işaretlerine dikkat ediniz. Yazım kılavuzundan yararlanınız.

Karikatürlerin verdiği mesajdan hareketle aşağıda “yer, zaman, kişi ve olay” unsurları verilmiş olan hikâyeyi yazınız. Hikâyenizi yazarken noktalama işaretlerine dikkat ediniz. Yazım kılavuzundan yararlanınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları (2)

7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları (2)

Karikatürlerin verdiği mesajdan hareketle aşağıda “yer, zaman, kişi ve olay” unsurları verilmiş olan hikâyeyi yazınız. Hikâyenizi yazarken noktalama işaretlerine dikkat ediniz. Yazım kılavuzundan yararlanınız.

b) Karikatürlerin verdiği mesajdan hareketle aşağıda “yer, zaman, kişi ve olay” unsurları verilmiş olan hikâyeyi yazınız. Hikâyenizi yazarken noktalama işaretlerine dikkat ediniz. Yazım kılavuzundan yararlanınız.

Hikâye Unsurları

Yer : Bir sahil kasabası.
Zaman : Yaz mevsimi.
Kişiler : Zafer (20-21 yaşlarında, üniversite öğrencisi, Esma’nın ağabeyi),
Arif (38-40 yaşlarında, üniversitede öğretim üyesi),
Esma (12-15 yaşlarında, öğrenci),
Utku (12-15 yaşlarında, Esma’nın sınıf arkadaşı)
Olay : Yeşil alanların yok edilmesi ve betonlaşma.

Cevap: 

(örnek)

YEŞİLİ KURTARMAK

Bir sahil kasabasında yaşayan Esma ve Utku, bir yaz akşamı sahilde gezmeye gitmişler. Sahile vardıklarında dehşete düşmüşler. İş makineleri sahilin hemen yukarısındaki yeşil alanı kazıyorlarmış.

Esma ve Utku çalışanların yanına gidip ne yaptıklarını sormuşlar. Oradaki yeşil alan otel yapacaklarmış. Esma ve Utku bu duruma çok üzülmüşler. Esma mühendislik okuyan ağabeyi Zafer’e telefon açıp durumu bildirmiş. Zafer bu duruma çok sinirlenmiş çünkü o arazinin yapı izni yokmuş.

Hemen öğretmeni Arif Bey’e gitmiş ve durumu anlatmış. İkisi beraber belediyeye gitmişler. Belediye başkanı yapacak bir şeyi olmadığını, gerekli tüm izinlerin alındığını söylemiş. Arif Bey “Yeşil alanlara yapı izni verip çevremizi yok ediyorsunuz. Her yeri betonla kapladınız. Bu güzel kasabamızı betona boğdunuz. Siz çocuklarınıza yeşilin olmadığı gri bir dünya mı bırakmak istiyorsunuz.” diyerek tepki göstermiş.

Belediye başkanı Arif Bey’in sözleri ile irkilmiş. Gerçekten ileride sırf para için doğayı yok ettiğini çocuklarına nasıl anlatacağını düşünmüş. Hemen verilen izinleri iptal ettirmiş. Kazılan yerleri tekrar eski haline getirmek için çalışma başlatılmasını emretmiş.

Esma ve Utku, yapılanlara üzülmek yerine harekete geçtikleri için bir yeşil alanın kurtulmasına vesile olmuşlar. Arif Bey, “İşte gerçek doğa severler bu çocuklardır.” diyerek Esma ve Utku’yu tebrik etmiş.

***7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 157 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
clap
3
unlike
1
happy
1
love
1
confused
0
sad
0
angry

4 Yorum

Yorum Yap