Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Mehmet Akif Ersoy’dan Anılar Serbest Okuma Metni Cevapları (6. Sınıf Türkçe)

Mehmet Akif Ersoy’dan Anılar Serbest Okuma metni cevapları ve soruları, Yıldırım Yayınları 6. sınıf Türkçe kitabı Sayfa 39 (Erdemler Teması)

Mehmet Akif Ersoy’dan Anılar Serbest Okuma Metni Cevapları

Mehmet Akif Ersoy’dan Anılar Serbest Okuma Metni Cevapları (6. Sınıf Türkçe)

Mehmet Akif Ersoy’dan Anılar Serbest Okuma Metni Cevapları (6. Sınıf Türkçe)

Mehmet Akif Ersoy’dan Anılar Serbest Okuma Metni Cevapları Sayfa 39

MEHMET AKİF ERSOY’OAN ANILAR

BU ÇOCUKLAR DA KİMİN?

Bazı önemli eserleri beraber okumak için her cuma sabahı Akif’e uğrayan Mithat Cemal, o günlerde Akif’e öğleden sonraları gelmeye başladı. Çünkü sabah geldiğinde mecburen yemeğe kalıyor, bu da ailenin artık gittikçe göze batan fakirliği sebebiyle onu rahatsız ediyordu.
Bir cuma günü yine Akif’e uğradığında evde sekiz çocuğun gürültüsüyle karşılaşan Mithat Cemal şaşırdı. Çocukların beşi Akif’indi. Peki diğer üç çocuk kimindi?
Ertesi cuma çocuklar yine oradaydı. Artık merakını yenemeyen Mithat Cemal, Akif’in bu gürültüye katlanmasına da şaşırarak sordu:
— Bu çocuklar komşunun mu?
— Hayır… Onlar benim çocuklarım… Haşan Efendi öldü de…
Haşan Efendi, Akif’in Baytar Mektebi’nden arkadaşıydı. Okulda, “Kim önce ölürse diğeri onun çocuklarına bakacak.” diye birbirlerine söz verdikleri arkadaşı…
Haşan Efendi ölmüş, çocukları Cevdet, Süheylâ ve Bedia’nın sorumluluğu Haşan Efendi’nin kardeşine kalmıştı. İşte Akif sözünde duruyor ve bu çocukları rahmetli arkadaşının kardeşinden alıp evine getiriyordu.

BİR AHLAK ANITI

Bir cuma günüydü. Müthiş bir kar yağışı başlamış, akşam durmuştu. O gün Akif, Mithat Bey’e gelecekti. Ama bu imkânsızdı. Ekmekçi, sütçü bile gelememişti. Öğleden sonra kapı çalındı. Gelen Akif’ti!
Ev sahibi hayretler içinde, “Nasıl geldin? ” diye sordu. Her nasılsa Beylerbeyi’nden kalkan bir vapurla Beşiktaş’a geçen Akif, karda tipide oradan Çapa’ya kadar yürümüştü! Arkadaşı şaştıkça o da onun şaşkınlığına şaşıyordu: “Ne var bunda! Geleceğim diye söz vermiştim. Sözümü tutmamam için ancak ölmem lazımdı…”

CevapBu sayfada “Mehmet Akif Ersoy’dan Anılar Serbest Okuma” metni bulunmaktadır. 

***Mehmet Akif Ersoy’dan Anılar Serbest Okuma metni cevapları Sayfa (39) hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap