Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Aşağıdaki sorulan “Olimpiyatların Öyküsü” adlı metne göre cevaplayınız.

Aşağıdaki sorulan “Olimpiyatların Öyküsü” adlı metne göre cevaplayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki sorulan “Olimpiyatların Öyküsü” adlı metne göre cevaplayınız.

8. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Ferman Yayınları

Soru: Aşağıdaki sorulan “Olimpiyatların Öyküsü” adlı metne göre cevaplayınız.

1. Olimpiyat Oyunları ne zaman ve nasıl başlamıştır?

Cevap: Olimpiyat oyunları eski Yunan döneminde Elis kenti yakınlarındaki Olimpia Vadisi’nde düzenlenen bir festival ile başlamıştır. Bu festival, Zeus’un onuruna düzenleniyordu. Burada düzenlenen olimpiyata Yunan kentlerinden pek çok sporcu gelirdi. Oyunlar 5 gün sürerdi.

2. Olimpiyat bayrağındaki renkler neyi temsil ediyor? Bu renklerin kullanılma nedenini açıklayınız.

Cevap: Renkler yeryüzündeki beş kıtayı temsil etmektedir. Bu renklerin seçilme nedeni ise yeryüzündeki tüm ülkelerin bayraklarında içlerinden en az birisinin bulunmasıdır.

3. Metinde geçen spor dalları dışında bugün hangi spor dalları olimpiyat oyunlarında yer almaktadır?

Cevap: Günümüz olimpiyatlarında metinde geçen spor dalları dışında atletizm, kürek, badminton, basketbol, boks, kano, bisiklet, binicilik, eskrim, futbol, jimnastik, halter, hentbol, hokey, judo, su sporları, tekvando, tenis, masa tenisi, atıcılık, okçuluk, triatlon, yelken ve voleybol gibi spor dalları yer almaktadır.

***8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 222 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
sad
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
unlike
0
angry

Yorum Yap