Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

İnsanların geçmişten günümüze ilaç ihtiyaçlarını nasıl karşıladıkları ile ilgili bir araştırma yapınız. Araştırmanızın sonuçlarını sınıfta arkadaşlarınıza bir konuşma yaparak sununuz. Yaptığınız konuşmayı aşağıdaki ölçütlere göre değerlendiriniz.

İnsanların geçmişten günümüze ilaç ihtiyaçlarını nasıl karşıladıkları ile ilgili bir araştırma yapınız. Araştırmanızın sonuçlarını sınıfta arkadaşlarınıza bir konuşma yaparak sununuz. Yaptığınız konuşmayı aşağıdaki ölçütlere göre değerlendiriniz. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

İnsanların geçmişten günümüze ilaç ihtiyaçlarını nasıl karşıladıkları ile ilgili bir araştırma yapınız. Araştırmanızın sonuçlarını sınıfta arkadaşlarınıza bir konuşma yaparak sununuz. Yaptığınız konuşmayı aşağıdaki ölçütlere göre değerlendiriniz.

8. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Ferman Yayınları

Soru: İnsanların geçmişten günümüze ilaç ihtiyaçlarını nasıl karşıladıkları ile ilgili bir araştırma yapınız. Araştırmanızın sonuçlarını sınıfta arkadaşlarınıza bir konuşma yaparak sununuz. Yaptığınız konuşmayı aşağıdaki ölçütlere göre değerlendiriniz.

Cevap:

Merhaba Arkadaşlar!

Bugün sizlere insanların tarih boyunca ilaç ihtiyaçlarını nasıl karşıladıkları hakkında bilgi vereceğim.

Eskiden, insanlar modern tıp ve teknolojiye sahip değillerdi. Hastalandıklarında, doğanın sunduğu bitkileri ve otları kullanarak tedavi yöntemleri geliştirdiler. Örneğin, eski Mısırlılar, yaraları iyileştirmek için bal ve sarmısak kullanırlardı.

Orta Çağ’da ise, bitkisel ilaçlar, mineraller ve hayvanlardan elde edilen maddeler yaygın olarak kullanılıyordu. Bu dönemde, eczacılık sanatı gelişmeye başlamıştı ve ilaçlar, manastırlarda ve eczanelerde hazırlanıyordu.

Sanayi Devrimi’yle birlikte, ilaç üretimi büyük değişimler yaşadı. Bilim insanları, hastalıkları daha iyi anlamaya ve tedavi etmeye başladı. Bu dönemde, aşılar ve antibiyotikler gibi modern ilaçlar geliştirildi.

Günümüzde ise, ilaçlar çok daha gelişmiş ve etkili. Bilim insanları, hastalıkları genetik düzeyde anlayarak, daha hedefli tedaviler geliştirebiliyorlar. Örneğin, kanser tedavisinde kullanılan özel ilaçlar, sadece kanser hücrelerini hedef alıyor.

Sonuç olarak, insanlık tarih boyunca ilaç ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli yeni yöntemler geliştirmiş. Doğal yöntemlerden modern tıpa kadar uzanan bu yolculuk, sağlık alanında büyük ilerlemelerin yapılmasını sağlamıştır.

Teşekkür ederim!

***8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 216 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
clap
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap