Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Aşağıya “serbest yazma” yöntemini kullanarak seçeceğiniz bir konuda masal yazınız, j Metni yazarken yazım kurallarına uymaya özen gösteriniz. Bu amaçla yazım kılavuzundan yararlanabilirsiniz. Metninizi gözden geçirirken varsa metninizdeki yazım, noktalama i1 hatalarını ve anlatım bozukluklarını düzeltiniz. Yazdığınız metni sınıfta arkadaşlarınıza okuyunuz.

Aşağıya “serbest yazma” yöntemini kullanarak seçeceğiniz bir konuda masal yazınız, j Metni yazarken yazım kurallarına uymaya özen gösteriniz. Bu amaçla yazım kılavuzundan yararlanabilirsiniz. Metninizi gözden geçirirken varsa metninizdeki yazım, noktalama i1 hatalarını ve anlatım bozukluklarını düzeltiniz. Yazdığınız metni sınıfta arkadaşlarınıza okuyunuz. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıya “serbest yazma” yöntemini kullanarak seçeceğiniz bir konuda masal yazınız, j Metni yazarken yazım kurallarına uymaya özen gösteriniz. Bu amaçla yazım kılavuzundan yararlanabilirsiniz. Metninizi gözden geçirirken varsa metninizdeki yazım, noktalama i1 hatalarını ve anlatım bozukluklarını düzeltiniz. Yazdığınız metni sınıfta arkadaşlarınıza okuyunuz.

8. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Ferman Yayınları

Soru: Aşağıya “serbest yazma” yöntemini kullanarak seçeceğiniz bir konuda masal yazınız, j Metni yazarken yazım kurallarına uymaya özen gösteriniz. Bu amaçla yazım kılavuzundan yararlanabilirsiniz. Metninizi gözden geçirirken varsa metninizdeki yazım, noktalama i1 hatalarını ve anlatım bozukluklarını düzeltiniz. Yazdığınız metni sınıfta arkadaşlarınıza okuyunuz.

Cevap:

YILDIZLARIN DANSI

Bir varmış, bir yokmuş; gökyüzünün en kuytu köşesinde, Yıldızlar Ülkesi’nde küçücük bir yıldız yaşarmış. Adı Lumi imiş. Lumi, her gece arkadaşlarıyla birlikte gökyüzünde dans eder, karanlık göğü ışıklarıyla aydınlatırlarmış. Ancak Lumi, diğer yıldızlar kadar parlak olmadığı için, kendini sık sık üzgün hissedermiş.

Bir gün, Yıldızlar Ülkesi’nin bilge kralı, Yıldız Kral, Lumi’yi yanına çağırmış. Lumi’ye demiş ki: “Her yıldızın kendine has bir ışığı ve zamanı vardır. Senin ışığın da, sabırla ve umutla, en doğru zamanında parlayacak.”

Lumi, Kral’ın bu sözleri üzerine, parlaklık peşinde koşmayı bırakıp, kendi ışığını bulmaya karar vermiş. Her gece, kendini geliştirmeye, daha fazla öğrenmeye ve gökyüzünün güzelliklerini keşfetmeye adamış.

Zaman geçmiş, mevsimler değişmiş ve bir gece, çok özel bir şey olmuş. Gökyüzünde büyük bir meteor yağmuru başlamış. Tüm yıldızlar, meteordan gelen ışığın gölgesinde kaybolmuşken, Lumi’nin sabrının ve umudunun ışığı sonunda parlamış. O gece, Lumi, kendine has, sıcak ve nazik ışığıyla tüm gökyüzünü aydınlatmış. Diğer yıldızlar hayranlıkla ona bakmışlar ve onun da ne kadar özel olduğunu anlamışlar.

Lumi o gece anlamış ki, her yıldız kendi zamanında ve kendi yolunda parlar. Ve o zamandan sonra, Lumi hiç üzülmemiş, çünkü biliyormuş ki; her yıldızın, hatta en küçük yıldızın bile, gökyüzünde özel bir yeri varmış.

Ve böylece, Lumi ve arkadaşları, her gece gökyüzünde, yıldızların dansını sürdürmeye devam etmişler. Her biri kendi ışığında, kendi hikayesini yaratıyormuş. Hep birlikte parlayarak, dünyaya umut ve ışık saçmaya devam etmişler.

Ve eğer bir gece gökyüzüne bakarsanız, belki siz de Lumi’yi görebilir ve onun hikayesini hatırlayarak, kendi içsel ışığınızın peşinden gitmeye cesaret bulabilirsiniz.

Ve Lumi’nin hikayesi burada bitmiş, ama sizin hikayeniz, her yeni gecede, yıldızlarla birlikte yeniden başlamakta…

***8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 169 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
clap
1
unlike
0
happy
0
love
0
confused
0
sad
0
angry

Yorum Yap