Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Metni özetleyerek okuma stratejisine uygun olarak okuyunuz. Bunun için metni türünün özelliklerine ve noktalama işaretlerine dikkat ederek sessiz okuyunuz. Sessiz okuma sırasında aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Metni özetleyerek okuma stratejisine uygun olarak okuyunuz. Bunun için metni türünün özelliklerine ve noktalama işaretlerine dikkat ederek sessiz okuyunuz. Sessiz okuma sırasında aşağıdaki soruları cevaplayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Metni özetleyerek okuma stratejisine uygun olarak okuyunuz. Bunun için metni türünün özelliklerine ve noktalama işaretlerine dikkat ederek sessiz okuyunuz. Sessiz okuma sırasında aşağıdaki soruları cevaplayınız.

8. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Ferman Yayınları

Soru: Metni özetleyerek okuma stratejisine uygun olarak okuyunuz. Bunun için metni türünün özelliklerine ve noktalama işaretlerine dikkat ederek sessiz okuyunuz. Sessiz okuma sırasında aşağıdaki soruları cevaplayınız.

• Metinde anlatılan olay nedir?

Cevap: Emek kelimesi bana bir amaca ulaşmak için gösterilen çabayı, sıkıntılara ve zorluklara katlanmayı; her ne kadar zor olsa da başarıya ulaştıran bir durum olduğu için güzel bir şeyi çağrıştırıyor.

• Metindeki kahramanlar kimlerdir?

Cevap: Metnin kahramanları Selim, avukat, bürodaki çocuk, yargıç, tutanak yazıcısı, tapu fen memuru ve Selim’in karısıdır.

• Metinde anlatılan olay ne zaman, nerede geçmektedir?

Cevap: Metinde anlatılan olay, avukatın bürosu ve Selim’in tarlasında (Kilizman köyü) geçmektedir. Avukatın bürosundaki görüşmenin tarihi belli değildir ama tarladaki keşif için ayın 17’si ifadesi geçmektedir.

• Metnin serim, düğüm ve çözüm bölümünde neler anlatılmaktadır?

Cevap:

Serim, düğüm ve çözüm bölümlerini şu şekilde özetleyebiliriz:

  • Serim: Selim’in elinde çiçekler ve sepetle avukatın bürosuna gelmesi.
  • Düğüm: Avukatla Selim’in çiçeklerle, büronun eski haliyle, çiçeklerle ilgili konuşmaları. Selim’in tarlayı güzel hale getirmek için yaptıklarını anlatması, keşif için tarlaya gidilmesi, Selim’in köy heyetine tarlada yaptıklarını anlatması, heyete ayran ikram etmesi ve yargıca çiçeklerden hediye etmesi.
  • Sonuç: Avukatın Selim’le üç yıl sonra karşılaştığını söyleyip Selim’le ilgili güzel şeyler söylemesi.

***8. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Ferman Yayınları Sayfa 162 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap