Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Sağlık konusunu işleyen şiir ve yazılar derleyip sınıfa getiriniz.

Sağlık konusunu işleyen şiir ve yazılar derleyip sınıfa getiriniz. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Sağlık konusunu işleyen şiir ve yazılar derleyip sınıfa getiriniz.

Soru: Sağlık konusunu işleyen şiir ve yazılar derleyip sınıfa getiriniz.

Cevap:

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN

Sağlıklı yaşam için
Doğal besinler seçin
Dengeli beslenerek
Hergün bolca su için

Abur cubur yemeyin
Bir şey olmaz demeyin
Gençliğe güvenerek
Sonra ah vah etmeyin

Açık gıda almayın
Satıcıya kanmayın
Abur cubur yiyerek
Beslenirim sanmayın

Sağlık herşeyden önce
Çok düşün ince ince
Sağlıklı beslenerek
Güzel yaşa gönlünce

SAĞLIKLI YAŞAMAK

Temiz ye, temiz su iç,
İnsan hasta olmaz hiç.
Fırçala dişlerini,
Vücudun her yerini,
Yıkamalı her zaman,
Yaşam boyunca insan.
Terli terli su içme,
Sağlığından vazgeçme.
Yeterince besin al,
Spor yapıp zinde kal.
Vücuduna iyi bak,
Temiz olsun el, ayak,
Tozlu yerlerde gezme,
Sakın kendini üzme.
Makine gibidir vücut,
Daima sağlıklı tut.

Sağlıklı Yaşam Önerileri

Sağlıklı olmak, insan mutluluğunun öncelik taşıyan bir ögesidir. Sağlık genellikle kendiliğinden var olan bir durum olarak algılanır. Oysa sağlıklı olma uğrunda çaba gösterilmesi gerekir. Hatta bugünkü bilgilerimiz bize bu uğraşın daha doğum öncesi dönemde başlaması gerektiğini göstermektedir. Doğal olarak bu aşamada yapılması gerekenler, anne ve babalara düşmektedir. Olaya nesillerin sağlığı olarak bakıldığında, sağlığın ve sağlıksızlığın nesiller boyunca aktarılabileceği görülür. Anne ve babalar genetik özelliklerinin yani sıra kendi sağlıklarına gösterdikleri özenle bebeklerine sağlık aktarabileceklerini bilmelidirler.

Sağlıklı bir yasam için alınması gereken önlemlerin pek çoğu günlük yaşamımızda uygulamamız gereken küçük ve kolay çabalardan oluşur. Nerede olursa olsun günlük yaşamı düzenleyen bazı temel kuralların bilinerek uygulanması, sağlığın korunmasını ve diğer bireylerle paylaştığımız yaşamı kolaylaştırır. Bu kurallardan en önemli bazıları temizlik, sağlıklı beslenme, bedensel ve zihinsel çalışma, düzenli yasam, sigara, alkol, uyarıcı ve uyuşturucu maddelerden uzak durma, kazalardan korunma, sorunlarla basa çıkmada doğru ve uygun yöntemler kullanmadır.

Çoğunlukla günlük çabalarda hedefin mutluluk olduğu varsayılır. Oysa altta yatan asil neden güvenlik duygusudur. Çünkü hayatta kalmayı sağlayan en ilkel dürtü korkudur ve güvenlik duygusu korkunun yatıştırılmasıyla ortaya çıkar. Kendimizi güvende hissedebilmemizin ilk koşulu ise bilmektir. Ancak bildiğimiz şeyi, bildiğimiz kadarı ile kontrol edebiliriz. İkinci basamaksa bilginin eyleme dökülmesidir. Bilgimizi davranışımıza yansıtamıyorsak bu bilgi bizim için huzursuzluk kaynağı olmaktan öteye geçemez. Bir sonraki asama ise paylaşarak çoğaltma, yandaş oluşturmadır. Bunun için bilgimize dayanan doğru bulduğumuz davranışı kurallaştırmaya çalışırız. Toplum içindeki pek çok kural bu yolla oluşmuştur. Zaman içinde altta yatan bilgi evrimleştikçe kurallar da değişecektir.

***7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayınları Sayfa 163 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
clap
11
angry
4
love
3
unlike
2
happy
2
confused
1
sad

6 Yorum

Yorum Yap