Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Bir gününüzü, yaşadığınız veya önemli gördüğünüz bir olayı günlük biçiminde yazınız.

Bir gününüzü, yaşadığınız veya önemli gördüğünüz bir olayı günlük biçiminde yazınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Bir gününüzü, yaşadığınız veya önemli gördüğünüz bir olayı günlük biçiminde yazınız.

Soru: Bir gününüzü, yaşadığınız veya önemli gördüğünüz bir olayı günlük biçiminde yazınız.

Cevap:

GÜZEL BİR GÜN

19.11.2023

Bugün günlerden pazar, tatil günü, babam işe gitmedi. Sabah 09.00 gibi uyandım. Önce güzel bir kahvaltı yaptık. Kahvaltıda en sevdiğim şey yani sucuk da vardı. Karnımı güzelce doyurdum. Kahvaltıdan sonra bir bardak portakal suyu içtim.

Annem ödevim varsa bitirmemi söyledi, biraz mırın kırın ettim ama annem, babamın bir sürprizi olduğunu söyleyince çok meraklandım ve sürprizin ne olduğunu bir an önce öğrenmek için hemen ödevlerimi bitirmek için odama koştum. Ablam ödevlerini zaten dünden bitirdiği için rahattı.

Ödevimi bitirip annem ve babamın yanına geldim. Babama sürprizin ne olduğunu sordum. Babam Kartepe’ye gideceğimizi söyleyince sevincimden havaya uçtum. Kartepe’ye hiç gitmemiştim ve çok merak ediyordum. Hazırlanıp yola çıktık. İzmit’te mola verip bir alışveriş merkezine gittik, sonra da yılan gibi kıvrılan tollara tırmana tırmana Kartepe’ye ulaştık. Yolda İzmit Körfezi yukarıdan çok etkileyici görünüyordu.

Kartepe çok soğuktu, iyi ki annemi dinleyip sıkı giyinmiştim. Kızak kiralayıp bir saat civarı kaydık, ATV turu da yapacaktık ama çok pahalıydı. Hep beraber kartopu oynadık. Çok ama çok eğlendik ama bir o kadar da üşüdük. Bir kafeye girip sıcak bir şeyler içtik ve eve gitmek üzere yola çıktık. Arabada yorgunluktan uyuyakalmışım. Eve geldik ve hâlâ çok yorgunum, bir an önce yatıp uyumak istiyorum.

***7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayınları Sayfa 163 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
clap
3
love
3
unlike
1
happy
0
confused
0
sad
0
angry

1 Yorum

Yorum Yap