Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Güvenilir bilgi kaynaklarını etkili bir şekilde kullanarak eğitim öğretim haklarıyla ilgili bilgi toplayınız.

Güvenilir bilgi kaynaklarını etkili bir şekilde kullanarak eğitim öğretim haklarıyla ilgili bilgi toplayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Güvenilir bilgi kaynaklarını etkili bir şekilde kullanarak eğitim öğretim haklarıyla ilgili bilgi toplayınız.

Soru: Güvenilir bilgi kaynaklarını etkili bir şekilde kullanarak eğitim öğretim haklarıyla ilgili bilgi toplayınız.

Cevap: Eğitim hakkı bireylere anayasa ile verilmiş olan haklardan biridir ve kısıtlanması doğru değildir. Eğitim ve öğretim hakkı aslında bir özgürlüktür. Bu hakka bireyler doğuştan sahiptirler. Bu hakkı kim engellerse suç işlemiş olur. Yurdumuzda eğitimin ve öğretimin işlerini MEB tarafından yürütülmekte devam ettirilmektedir. Sosyal devlet anlayışı gereğince eğitim ücretsiz bir biçimde bütün öğrencilere sunulmalıdır. Devletin vazifesi bu haktan mahrum bırakılan bütün öğrencileri bulmak ve o öğrencileri eğitmektir. Annesi, babası dahi kimse çocukları bu haktan mahrum bırakamaz. Bırakırsa yasal suça tabii olur. Herkes eğitim-öğretim hakkına sahiptir.

***7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayınları Sayfa 144 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
love
1
clap
1
confused
1
unlike
0
happy
0
sad
0
angry

1 Yorum

Yorum Yap