Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Okuduğunuz şiirde geçen kelime ve kelime gruplarının metin içinde kazandığı anlamları fark edebilmek için aşağıdaki bulmaca etkinliğini yapınız.

Okuduğunuz şiirde geçen kelime ve kelime gruplarının metin içinde kazandığı anlamları fark edebilmek için aşağıdaki bulmaca etkinliğini yapınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Okuduğunuz şiirde geçen kelime ve kelime gruplarının metin içinde kazandığı anlamları fark edebilmek için aşağıdaki bulmaca etkinliğini yapınız.

Soru: Okuduğunuz şiirde geçen kelime ve kelime gruplarının metin içinde kazandığı anlamları fark edebilmek için aşağıdaki bulmaca etkinliğini yapınız.

Cevap:

1. Özgürlük. (hürriyet)
2. Ay’ın ilk günlerinde aldığı yay biçimi, yeni ay. (hilal)
3. Dünya, evren. (cihan)
4. Kartalgillerden, Avrupa ve Asya’nın dağ, orman ve çalılıklarında yaşayan, 50-55 santimetre uzunluğunda yırtıcı bir kuş. (şahin)
5. Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu, ulus. (millet)
6. Belirli bir sebebi olmadan sinirlenip huysuzluk eden (kimse). (huysuz)
7. Gemide ambar ve kamaraların üstü. (güverte)
8. Görkem. (parıltı)

***7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayınları Sayfa 85 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap