Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Yukarıdaki bilgi ve örneklerden yararlanarak aşağıdaki cümlelerin fiillerinde görülen anlam kaymalarını bulup yazınız.

Yukarıdaki bilgi ve örneklerden yararlanarak aşağıdaki cümlelerin fiillerinde görülen anlam kaymalarını bulup yazınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Yukarıdaki bilgi ve örneklerden yararlanarak aşağıdaki cümlelerin fiillerinde görülen anlam kaymalarını bulup yazınız.

Soru: Yukarıdaki bilgi ve örneklerden yararlanarak aşağıdaki cümlelerin fiillerinde görülen anlam kaymalarını bulup yazınız.

Gelinlik kızlar, kilimlerini bir bayram şenliği, bir düğün alayı gibi renklerle her zaman donatıyor. (-yor şimdiki zaman eki, bu cümlede ise donatır olması ve geniş zamanı anlatması gerekmektedir.)

Cevap:

Anadolu kilimlerinde renkler ve desenler hiçbir zaman seçilmedi. (-miş duyulan geçmiş zaman ekidir ama bu cümlede geçmiş zaman eki yerine -di’li geçmiş zaman eki kullanılmıştır. )

Cevap:

Renkler ve desenler, bir gelenek zincirinde yüzyıllara ulaşıyor. (ulaşacak yerine ulaşır denilmiştir.)

Cevap:

Anadolu’da Kilim Demek Metni Cevapları Sayfa 48

Kız, çeyizindeki kilimiyle övünmüş, delikanlı yüzyıllarca sevgilisinin hayalini kilimlerde görmüş. (di’li geçmiş zaman yerine duyulan geçmiş zaman eki -miş kullanılmıştır.)

Cevap:

Kızımı, malı mülkü olan, zengin birisi istiyor. ( yor şimdiki zaman eki bu ek -miş geçmiş zaman eki yerine kullanılmıştır)

Cevap:

Kızımsa fakir bir delikanlıya gönül veriyor. (-miş geçmiş zaman eki yerine -yor şimdiki zaman eki kullanılmış)

Cevap:

***7. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Dörtel Yayınları Sayfa 47 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap