Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

“Diyabet” kelimesinin çağrıştırdığı kavramları boş yerlere yazıp bu kelimelerin de kullanıldığı öykü- leyici bir metin yazınız.

“Diyabet” kelimesinin çağrıştırdığı kavramları boş yerlere yazıp bu kelimelerin de kullanıldığı öykü- leyici bir metin yazınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

“Diyabet” kelimesinin çağrıştırdığı kavramları boş yerlere yazıp bu kelimelerin de kullanıldığı öykü- leyici bir metin yazınız.

6. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Anka Yayınları

Soru: “Diyabet” kelimesinin çağrıştırdığı kavramları boş yerlere yazıp bu kelimelerin de kullanıldığı öykü- leyici bir metin yazınız.

Cevap:

YEDİKLERİMİZE DİKKAT EDELİM

Anneannem ve dayım çok uzun zamandır diyabet yani şeker hastası. İkisi de her gün insülin iğnesi vuruluyorlar. Bu onlar için hayatın içindeki normal bir hareket gibi olmuş. Nasıl ki yemekten sonra ellerimizi yıkıyorsak onlar için de iğne vurulmak sıradan bir olay olmuş.

Ama buna rağmen anneannem de dayım da yiyip içtiklerine dikkat etmiyorlar. Çok şeker tüketmemeleri gerekiyor, hamur işinden uzak durmaları gerekiyor ve kilo almamaları gerekiyor. Teyzem kurallara uyan ve başkasının da uymasını isteyen birisidir. Teyzem, anneannem ve dayımın yanındayken kuralları çok katı uyguluyor. Kek, pasta gibi şeyler yapılırsa dayım ve anneanneme sadece bir tane hak veriyor. Yemeklerde onların önüne az ekmek koyuyor. Bundan dolayı ikisi de teyzeme gıcık oluyor ama aslında teşekkür etmeleri bile gerekir.

Dayım ve anneannem yediklerine dikkat etmedikleri için kontrollerde şekerleri hep yüksek çıkıyor. Sonra da anneannem hep hâlsiz oluyor ve gece gündüz uyumak istiyor. Geçenlerde anneannem evde yapılan baklavadan gizli gizli dört beş tane yemiş ve çok kötü olmuş, teyzemler hemen ambulans çağırmış ve anneannemi hastaneye götürmüşler. Doktor anneanneme çok kızmış ve “Galiba kendini öldürmek istiyorsun.” demiş. Anneannem de hem doktora hem de teyzeme bir daha böyle bir şey yapmayacağına söz vermiş.

***6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 254 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap