Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Atatürk’ün aşağıdaki özdeyişini sınıfta tartışınız. Konuşmalarınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız (Ama, fakat, ancak, lâkin, bununla birlikte, buna rağmen). “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlâklısını severim.”

Atatürk’ün aşağıdaki özdeyişini sınıfta tartışınız. Konuşmalarınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız (Ama, fakat, ancak, lâkin, bununla birlikte, buna rağmen). “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlâklısını severim.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Atatürk’ün aşağıdaki özdeyişini sınıfta tartışınız. Konuşmalarınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız (Ama, fakat, ancak, lâkin, bununla birlikte, buna rağmen). “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlâklısını severim.”

6. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Anka Yayınları

Soru: Atatürk’ün aşağıdaki özdeyişini sınıfta tartışınız. Konuşmalarınızda uygun geçiş ve bağlantı ifadelerini kullanınız (Ama, fakat, ancak, lâkin, bununla birlikte, buna rağmen). “Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlâklısını severim.”

Cevap:

Sporda zeki olmak çok önemlidir. Mesela futbol zekâsı der bazen yorumcular. Zeki futbolcular, herkesin göremeyeceği boşlukları görüp pas atarlar. Bununla birlikte bir atletin tüm gücünü daha yarışın başında harcamaması, gücünü dengeli kullanması onun zeki olduğunu gösterir.

Aynı zamanda sporcu çevik olmalıdır. Yani hızlı olmalı atik olmalıdır. Sporda hız, çeviklik çok önemlidir. Hantal sporcular başarılı olamazlar. Bunu içinde düzenli antrenmanlar yapmaları gerekir. Antrenmanlarını aksatan sporcular kilo alırlar ve daha yavaş olurlar.

Sporda belki de en önemlisi hayatın her alanında olduğu gibi ahlaktır. Bir sporcu ne kadar başarılı olursa olsun ahlakı bozuksa başarılarının hiçbir önemi yoktur. Sporda ahlak örnekleri hepimizin çok hoşuna gider. Mesela şöyle bir şey hatırlıyorum. Bir futbolcu tam golü atacakken kaleci sakatlanıyor. Golü atacak olan futbolcu kaleci sakatlanınca topu bilerek dışarı atıyor. Ama buna rağmen tersi örnekler de yok değil. Rakibine bilerek sakatlayıcı müdahalede bulunmak örneğin.

Sporcular Atatürk’ün dediği gibi hem zeki hem çevik hem de ahlaklı olursa müsabakalar daha da zevkli hâle gelecektir. Umarım sporda da çok iyi bir duruma geliriz.

***6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 248 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap