Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Görsellerden hareketle soruları cevaplandırınız.

Görsellerden hareketle soruları cevaplandırınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Görsellerden hareketle soruları cevaplandırınız.

6. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Anka Yayınları

Soru: Görsellerden hareketle soruları cevaplandırınız.

1. Fastfoodun (fest fud) zararları nelerdir? Anlatınız. Örnekteki cümlenin hangi anlam ilgisine sahip olduğunu saptayınız ve saptadığınız anlam ilgisine sahip ikinci bir cümle kurunuz.

Cevap: Fast food ürünleri genellikle yüksek kalorili ve şekerlidir. Bu durum, aşırı kilo alımı ve obeziteye ve başka sağlık sorunlarına yol açabilir. Fast food ürünleri genellikle vitamin, mineral ve diğer önemli besin öğeleri açısından yetersizdir. Bu da vücudun ihtiyaç duyduğu sağlıklı besinleri alamama riskini artırabilir.

1. Çocukların fast food (hazır yemek) yiyecek tüketimi çok arttığı için kalp hastası olma riski yükselmiştir. (Sebep- Sonuç/Amaç- Sonuç)

Cevap:

– Bu cümlede sebep-sonuç ilişkisi vardır.

– Babası, düşük notlar aldığı için Ahmet’i uyardı.

2. Sosis, salam gibi işlenmiş et ürünlerinin zararları nelerdir? Anlatınız. Örnekteki cümle hangi anlam ilgisine sahiptir saptayınız ve aynı anlam ilgisine sahip ikinci cümleyi kurunuz.

Cevap: Sosis, salam gibi işlenmiş et ürünleri kansere neden olabilmektedir. İçerdikleri yüksek tuzdan dolayı yüksek tansiyon ve kalp hastalıklarına sebep olabilir. Kilo alımı ve obezite ile yüksek kolesterole neden olabilir.

1. Hangi tür etten yapıldığı belli olmayan işlenmiş etlerin tüketilmesi sağlığa zararlıdır. (Sebep-Sonuç/Amaç-Sonuç)

Cevap:

– Bu cümlede sebep- sonuç ilişkisi vardır.

– Yağmurun yağması işleri azalttı.

3. Asitli içeceklerin ve hazır meyve sularının zararları nelerdir? Anlatınız. Örnekteki cümle hangi anlam ilgisine sahiptir saptayınız ve aynı anlam ilgisine sahip ikinci cümleyi kurunuz.

Cevap:

Asitli içecekler ve hazır meyve suları genellikle yüksek miktarda eklenmiş şeker içerir. Aşırı şeker tüketimi, obezite, tip 2 diyabet, kardiyovasküler hastalıklar ve diğer sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu içecekler, diş minesini aşındırabilir ve diş çürüğü riskini artırabilir. Ayrıca, yüksek şeker içeriği nedeniyle diş çürümesine yol açabilir. Bunların yanında bu içecekler yüksek kalori içerdikleri için aşırı kilo alımı ve obezite riskini artırabilir.

1. Sağlıklı büyümek için süt, ayran, kefir gibi içecekler tüketmeliyiz. (Sebep-Sonuç/Amaç-Sonuç)

Cevap:

– Bu cümlede amaç-sonuç ilişkisi vardır.

– Ablam iyi bir lise kazanabilmek için düzenli bir şekilde çalışıyor.

***6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 244 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap