Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Metinle ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız.

Metinle ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Metinle ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız.

6. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Anka Yayınları

Soru: Metinle ilgili aşağıdaki soruları cevaplayınız.

1. Jimnastik antrenörünün neden en sevdiği öğrenciler başlangıç seviyesinde olanlardır?

Cevap: Çünkü onlar şanslarını denemek için cesaretli oluyorlarmış.

2. Kurslara kimler kakabiliyordu?

Cevap: Kurslara yeteneği ne düzeyde olursa olsun her yaş grubundan insan katılabiliyordu.

3. Darwin ile Esme arasındaki fark nedir?

Cevap: Darwin gözleri görmemesine rağmen kendisine hedef koymuş ve bunu gerçekleştirebilmek için çok uğraşıyordu yani azimliydi. Esme ise hiçbir engeli olmamasına rağmen kendisini bir şeyleri başaramayacağına inandırmıştı.

4. Antrenör neyin gücüne inanmaktaydı?

Cevap: Antrenör, insanlardaki bir şeyi başarabilmeye olan inancın gücüne inanmaktaydı.

5. Kursu resimleyen bir fotoğrafçı olsaydınız okuduğunuz metinden kimi fotoğraflardınız? Neden?

Cevap: Kursu resimleyen bir fotoğrafçı olsaydım Darwin’in trambolinde havada düz takla atmayı başarmasını fotoğraflardım çünkü metinde anlatılanlar arasında yapılması en zor olan şey, görme engelli bir bireyin bunu başarması bana göre.

6. Antrenörün bir öğretmen olarak yaşadığı en büyük keyif nedir?

Cevap: Antrenörün bir öğretmen olarak yaşadığı en büyük keyif, öğrencilerinin yapabileceklerine ihtimal bile vermedikleri şeyleri yapmalarına yardımcı olmaktır.

7. Bir dönem kursa katılan bir öğrenciyi bir sonraki dönem almak istememesinin nedeni antrenörün hangi kişilik özelliğine sahip olduğunu gösterir? Antrenörün bu davranışı doğru mudur? Siz aynı durumda olsaydınız nasıl davranırdınız?

Cevap: Bir dönem kursa katılan bir öğrenciyi bir sonraki dönem almak istememesinin nedeni antrenörün hak yememe, adaletli olma özelliğine sahip olduğunu gösterir. Antrenörün bu davranışı doğrudur ama Esme için bunu uygulamamıştır. Esme’nin durumu biraz daha farklı olduğu için ben de antrenör gibi davranırdım.

8. Esmeralda içindeki ışığı azimle jimnastik yaparak keşfetti. Ancak herkes aynı olanaklara sahip olmayabilir. Böyle zorluklar yaşayan biri için alternatif öneriler neler olabilir?

Cevap: Böyle zorluklar yaşayan biri için okullar, okullardaki öğretmenler çok önemlidir bence. Örneğin Atatürk’ün matematik zekâsını keşfeden öğretmeniydi, Cahit Arf’ın da öyle. Okullarda bu şekilde keşfedilebilecek öğrencileri belirlemek ve onları bu alanlara yönlendirmekle ilgili kurullar oluşturulabilir.

***6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 235 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap