Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Sonraki dersinizde yararlanmak üzere güvenilir kaynaklardan ülkemizin önde gelen bilim insanları hakkında araştırma yapınız.

Sonraki dersinizde yararlanmak üzere güvenilir kaynaklardan ülkemizin önde gelen bilim insanları hakkında araştırma yapınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Sonraki dersinizde yararlanmak üzere güvenilir kaynaklardan ülkemizin önde gelen bilim insanları hakkında araştırma yapınız.

6. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Anka Yayınları

Soru: Sonraki dersinizde yararlanmak üzere güvenilir kaynaklardan ülkemizin önde gelen bilim insanları hakkında araştırma yapınız.

Cevap:

Aziz Sancar: Biyokimyager ve 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi olan Aziz Sancar, DNA tamir mekanizmaları üzerine yaptığı çalışmalarla tanınır.

Cahit Arf: Matematikçi Cahit Arf, cebir alanındaki çalışmaları ile uluslararası alanda tanınan bir bilim       insanıdır.

Binnaz Toprak: Sosyolog Binnaz Toprak, sosyoloji alanında yaptığı çalışmalarla tanınır ve Türkiye’de sosyal bilimlerde öncü isimlerden biridir.

Feridun Emecen: Fizikçi Feridun Emecen, katı hâl fiziği alanındaki çalışmaları ile bilinir ve Türkiye’de fizik alanında öncü isimlerden biridir.

Naci Görür: Türk jeolog ve deprem uzmanıdır. Türkiye’de deprem riski yüksek olan bölgelerdeki çalışmalarıyla tanınmaktadır. Özellikle Marmara Denizi çevresindeki deprem riski konusundaki çalışmaları önemlidir.

***6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 210 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
love
11
clap
8
unlike
4
sad
2
confused
2
angry
1
happy

2 Yorum

Yorum Yap