Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Metninizi yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat ederek yazınız.

Metninizi yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat ederek yazınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Metninizi yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat ederek yazınız.

6. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Anka Yayınları

Soru: Metninizi yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine dikkat ederek yazınız.

Cevap:

KARANLIKTAN AYDINLIĞA

Karanlık insanı korkutur, ürpertir. Tehlikelidir karanlık, belirsizliklerle doludur. Mesela bir söz vardır, “Bir gece ansızın gelebiliriz.” diye. Niçin gündüz değil de gecedir bu ansızın geliş? Çünkü gece, karanlık belirsizlik içerir. İşte insanoğlu bu korkuyu, bu belirsizliği yaşamamak için geceyi de bir şekilde aydınlatmak istemiş ve bu yolda çalışmalar yapmıştır.

Önce ateşi bulmuş ama yeterli gelmemiş. Meşaleler yakmış ama bu da insanoğluna yetmemiştir. Mum, kandil, gaz lambası… Hepsini denemiş ama bunların hiçbirisinde umduğunu bulamamış. Yetmemiş insanın dünyasını aydınlatmaya bunlar. Sonra Thomas Edison diye birisi çıkmış kesintisiz ve yeterli aydınlığı bulabilmek için. Çok şeyler denemiş, çok uğraşmış ve yorulmuş ama vazgeçmemiş ve 1879 yılında nihayet ampulü keşfetmiş. İyi ki de keşfetmiş. Dünyamızı aydınlatmış, insanlar artık gecenin ürpertisinden uzak yaşamaya başlamış.

Evet, ampul, elektrik enerjisini ışığa dönüştürerek ortamı aydınlatma görevini yerine getiren sihirli aletlerdir. Bu sayede, geceleyin veya karanlık ortamlarda, çalışma alanlarında, evlerde ve diğer birçok yerde ışık sağlanır. Ampuller, insanların yaşam kalitesini artırmak ve güvenli bir ortam sağlamak için önemlidir. Aydınlatmanın yanında evlerde, işyerlerinde ve sokaklarda güvenli bir dolaşım sağlamak için kullanılır.

Ampuller, çalışma ortamlarını daha verimli hale getirmek ve işyerlerinde daha iyi çalışma koşulları sağlamak için kullanılır. İyi aydınlatılmış bir ortam, görsel konforu artırabilir ve çalışanların daha etkili olmalarına yardımcı olabilir.

İşte tüm bu sebeplerden dolayı ampul hepimiz için çok önemli bir alettir. Gecelerimizi aydınlığa kavuşturan Edison’a tüm insanlık adına çok büyük bir teşekkür borçluyuz.

***6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 210 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap