Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Geleneksel el sanatları araştırmanız sonucunda seçtiğiniz bir sanatla ilgili tanıtım metnini aşağıdaki yönergeleri dikkate alarak yazınız.

Geleneksel el sanatları araştırmanız sonucunda seçtiğiniz bir sanatla ilgili tanıtım metnini aşağıdaki yönergeleri dikkate alarak yazınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Geleneksel el sanatları araştırmanız sonucunda seçtiğiniz bir sanatla ilgili tanıtım metnini aşağıdaki yönergeleri dikkate alarak yazınız.

6. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Anka Yayınları

Soru: Geleneksel el sanatları araştırmanız sonucunda seçtiğiniz bir sanatla ilgili tanıtım metnini aşağıdaki yönergeleri dikkate alarak yazınız.

Cevap:

KİLİM SANATI

Ülkemiz el sanatları yönünden çok zengin bir ülkedir. Kilimcilikten halı dokumaya, ebrudan keçeciliğe kadar çok çeşitli el sanatlarımız vardır. Ben bu yazımda ülkemizdeki en yaygın el sanatlarından biri olan kilimcilikten bahsedeceğim.

Türk kilim sanatı dokuma sanatımızın en renkli ve zengin koludur. Kendine özgü teknikleri ve geleneksel geometrik motiflerinin şekillendirdiği çeşitleri ile günümüze dek yaşayan halk sanatının en karakteristik ürünleridir.

Kilim yün veya kıl ipliğinden, dikey veya yatay yer tezgâhlarında dokunur. Halıdan farkı havsız ve düğümsüz olması, diğer düz dokuma yaygılardan ayrılan yönü ise, iki iplik sistemiyle yapılması ve desenlerinin kabarık olmamasıdır.

Kilimin kültürümüzdeki yeri çok eskidir. Ancak makineleşmeyle birlikte diğer el sanatlarımız gibi kilimciliğe olan ilgi de azalmış, evlerdeki kilim tezgâhları birer birer ya kullanılmamaya başlanmış ya da evlerden çıkarılmıştır.

Biz sebep ne olursa olsun sadece kilimcilik değil tüm el sanatlarımıza sahip çıkmalı bu kültür unsurlarımızı sonsuza kadar yaşatmalıyız.

***6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 159 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
clap
1
confused
1
unlike
0
happy
0
love
0
sad
0
angry

Yorum Yap