Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Aşağıdaki kutucukları doldurunuz.

Aşağıdaki kutucukları doldurunuz. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aşağıdaki kutucukları doldurunuz.

6. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları Anka Yayınları

Soru: Aşağıdaki kutucukları doldurunuz.

Cevap:

Okuduğum metin için benim önerdiğim başlık: Geçmişe Yolculuk

Metnin Konusu: Murat’ın geçmişe gidip Mimar Sinan’la kendisi ve mimarlıkla ilgili konuşması

Ana Düşüncesi: Bir insan başarılı olmak istiyorsa önce buna inanmalı ve kendisiyle yarışmalıdır.

Yazılma Amacı: Okuyucuyu bir olay içinde yaşatarak verilmek istenen mesajı ona ulaştırmak.

Metnin Özeti: Murat, bir güvercin tarafından kendisine getirilen bir anahtar ve notla geçmişe yolculuklar yapmaktadır. Bu defa da Mimar Sinan’ın yaşadığı zamana gidip onla görüşmüştür. İşçilere Mimar Sinan’ın nerede olduğunu sorup yanına gidiyor. Biraz sohbetten sonra Mimar Sinan, Murat’a camiyi gezdiriyor. Mimar Sinan ona kuş yumurtalarını, is odasını, caminin temeli atıldıktan sonra niçin altı yıl beklediğini anlatıyor. Savaş sırasında bir köprü yaptığını ve bundan sonra mimarbaşı olduğunu söylüyor. Mısır’dan ve piramitlerden çok etkilendiğini anlatıyor. Ve “Önce kendimle yarıştım. Yaptığım her eserin en iyi olması için çalıştım. Şimdi de bu camiyi bitirdim. Yakında ibadete açılacak. İnşallah daha iyisini de yapacağım. Başarmak istiyorsan kendinle yarışmalısın. En önemli yarış, kendinle olan… Sakın unutma.” şeklinde Murat’a öğüt veriyor.

***6. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları Anka Yayınları Sayfa 147 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap