Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Dengeli ve düzenli beslenme ile ilgili düşüncelerinizi ifade eden bilgilendirici bir metin yazınız. Yazdığınız metne uygun bir başlık belirleyerek metni arkadaşlarınızla paylaşınız.

Dengeli ve düzenli beslenme ile ilgili düşüncelerinizi ifade eden bilgilendirici bir metin yazınız. Yazdığınız metne uygun bir başlık belirleyerek metni arkadaşlarınızla paylaşınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Dengeli ve düzenli beslenme ile ilgili düşüncelerinizi ifade eden bilgilendirici bir metin yazınız. Yazdığınız metne uygun bir başlık belirleyerek metni arkadaşlarınızla paylaşınız.

4. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları MEB Yayınları

Soru: Dengeli ve düzenli beslenme ile ilgili düşüncelerinizi ifade eden bilgilendirici bir metin yazınız. Yazdığınız metne uygun bir başlık belirleyerek metni arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:

DENGELİ BESLENMENİN ÖNEMİ

Gün içerisindeki faaliyetlerimizin verimli geçebilmesi için vücudumuzun sağlıklı olması gerekir. Bunun için pek çok şeye dikkat etmek gerekir. Bunlardan birisi de dengeli ve düzenli beslenmektir. Gün içinde vücudumuzun pek çok şeye ihtiyacı olmaktadır. Protein, vitamin gibi. Vücudumuzun bunlara sahip olabilmesi için de dengeli ve düzenli beslenmesi gerekir. Özellikle gece boyunca aç kalan vücudumuzun güzel bir kahvaltıya ihtiyacı vardır. Bu şekilde vücudumuzun gün içinde ihtiyaç duyacağı güç ve enerjiyi almış oluruz.

Gün içinde diğer ara ve ana öğünlerle yine vücudumuzun ihtiyacı olan maddeleri alırız. Düzenli ve dengeli beslenmediğimizde ise vücudumuz güçsüz kalır, enerjimiz biter. Yapacağımız işlere odaklanamaz ve işlerimizde başarısız oluruz.

Tüm bu sebeplerden dolayı hayatımız için çok önemli bir yere sahip olan dengeli ve düzenli beslenmeye çok önem vermeliyiz. Bu şekilde sağlığımızı korumalıyız. Unutmamalıyız ki sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.

***4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 230 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
love
10
angry
9
unlike
5
clap
5
confused
4
sad
3
happy

Yorum Yap