Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Aile büyüklerinizin çocukluğunda oynadıkları oyunlarla ilgili bir metin yazınız. Yazdığınız metnin yazım ve noktalama işaretlerini kontrol ediniz.

Aile büyüklerinizin çocukluğunda oynadıkları oyunlarla ilgili bir metin yazınız. Yazdığınız metnin yazım ve noktalama işaretlerini kontrol ediniz. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Aile büyüklerinizin çocukluğunda oynadıkları oyunlarla ilgili bir metin yazınız. Yazdığınız metnin yazım ve noktalama işaretlerini kontrol ediniz.

4. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları MEB Yayınları

Soru: Aile büyüklerinizin çocukluğunda oynadıkları oyunlarla ilgili bir metin yazınız. Yazdığınız metnin yazım ve noktalama işaretlerini kontrol ediniz.

Cevap: Annemler küçükken yağ satarım bal satarım oyunu oynarlarmış. Bu oyunda çocuklar yere daire şeklinde otururmuş. En az beş kişi gerekirmiş. Sonra bir tane ebe seçerlermiş. Hep beraber “Yağ satarım bal satarım, ustam ölmüş ben satarım.” şarkısını söylerlermiş ve el çırparlarmış. Bu sırada ebe de daire şeklinde oturan çocukların arkasında dolaşırmış ve bir kişinin arkasına elindeki mendili bırakırmış ve koşmaya başlarmış; mendili bıraktığı kişi de kalkıp ebeyi kovalamaya başlarmış. Eğer ebe yakalanmadan onun yerine geçebilirse diğer oyuncu ebe olurmuş. Eğer yakalanırsa tekrar ebe olurmuş.

***4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 221 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap