Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

23 Nisan ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bir metin yazınız. Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

23 Nisan ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bir metin yazınız. Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

23 Nisan ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bir metin yazınız. Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

4. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları MEB Yayınları

Soru: 23 Nisan ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi ifade eden bir metin yazınız. Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap:

23 NİSAN

Kurtuluş Savaşı sürerken Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisini açtı. Bu şekilde aslında Osmanlı Devleti’nden ayrı bağımsız bir devleti kurmuş oluyordu sadece devletin adı konmamıştı, zaten bu son nokta da 29 Ekim’de atılacaktı. Atatürk, meclisi açarak tüm dünyaya Türk milletinin düşman ülkelere teslim olmayacağını, son ana kadar kurtuluş mücadelesinin süreceğini haykırıyordu.

Öyle de oldu zaten ve 23 Nisan’la açılan yol 29 Ekim’de Cumhuriyet’le taçlandı. Ve büyük Atatürk 23 Nisan’ı sadece Türk çocuklarına değil, tüm dünya çocuklarına bir bayram olarak hediye etti. Aslında Atatürk bunu yaparak bile Türk milletinin barıştan, kardeşlikten, sevgiden yana olduğunu söylüyordu tüm dünyaya.

Bu kutlu gün bundan sonra da tüm dünya çocuklarıyla birlikte barışı, kardeşliği, sevgiyi haykıran bir ses olacaktır. Yaşasın 23 Nisan, yaşasın Atatürk.

***4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 213 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap