Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Lunaparktaki oyuncakların konuşabildiğini hayal ederek bir hikâye yazınız. Yazdığınız hikâyeye bir başlık belirleyiniz.

Lunaparktaki oyuncakların konuşabildiğini hayal ederek bir hikâye yazınız. Yazdığınız hikâyeye bir başlık belirleyiniz. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Lunaparktaki oyuncakların konuşabildiğini hayal ederek bir hikâye yazınız. Yazdığınız hikâyeye bir başlık belirleyiniz.

4. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları MEB Yayınları

Soru: Lunaparktaki oyuncakların konuşabildiğini hayal ederek bir hikâye yazınız. Yazdığınız hikâyeye bir başlık belirleyiniz.

Cevap:

KONUŞAN LUNAPARK

Çok güzel bir bahar günüydü. Tuna ve ailesi lunaparka gitmişti. Tuna bir süre ailesinden ayrıldı, neye bineceğine karar vermeye çalışıyordu.

Bu sırada “Hişt!” diye bir ses duydu. Sağına soluna baktı ama ona seslenen birisi yoktu. Yanlış duydum galiba, diye düşündü. Yürümeye devam etti ama aynı sesi bir daha duydu. Yine etrafına bakındı ama yine birisi yoktu. “Hey sana sesleniyorum.” dedi bu defa konuşan kişi. “Arkana bak.” dedi. Tuna arkasını döndü ve çok şaşırdı. Meğer ona seslenen balerinmiş. “Efendim.” dedi çekinerek. “Gel!” dedi balerin “Seni biraz başını döndüreyim.” Tuna daha önce balerine hiç binmemişti ve çok da korkuyordu ama cesaretini toplayıp “Tamam.” dedi. Bindi balerine ve çılgınlar gibi döndü ve çok eğlendi. Balerine teşekkür edip yanından ayrıldı.

Dönme dolabın yanında geçerken o da seslendi Tuna’ya ve Tuna ona da bindi. Dönme dolap, Tuna tüm şehri görebilsin diye en tepedeyken duruyordu ve Tuna, İstanbul’u tüm güzelliğiyle seyrediyordu.

Tüm oyuncak tek tek çağırdı Tuna’yı Tuna da hepsine bindi. Çok mutlu olmuştu, hepsine teker teker teşekkür ederek ailesinin yanına gitti.

***4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 204 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

1 Yorum

Yorum Yap