Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

Verilen deyimleri kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenize uygun başlık belirleyiniz.

Verilen deyimleri kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenize uygun başlık belirleyiniz. ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Verilen deyimleri kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenize uygun başlık belirleyiniz.

4. Sınıf Türkçe Kitabı Cevapları MEB Yayınları

Soru: Verilen deyimleri kullanarak bir hikâye yazınız. Hikâyenize uygun başlık belirleyiniz.

Cevap:

KÖYE YOLCULUK

Babam Kurban Bayramı’nı köyde geçireceğimizi söylediğinde eteklerim zil çalmıştı. Köye üç yıldır gitmiyorduk ve âdeta köy gözümde tütüyordu. Yemyeşil dağlarını, akan buz gibi sularını çok özlemiştim.

Ama en çok da babaannemle dedemi özlemiştim. İkisi de çok ponçiktir. Babaannem tontiştir, dedemin de bembeyaz sakalları vardır. İkisinin de ipekten yumuşak kalbi vardır; en önemlisi, en güzeli de bu zaten. Köyde en çok özlediğim şeylerden biri de köpeğimiz Pars tabii.

Yola arife günü sabah çıkacaktık ve nihayet o gün gelip çattı. Çok heyecanlıydım. Yola erkenden çıkacaktık ama heyecandan beni bir türlü uyku tutmuyordu. Uykumuz gelsin diye kardeşimle biraz sohbet ettik ve her zamanki gibi ilk kimin uyuduğunu anlamadan uykuya daldık.

Sabah erkenden yola çıkıp çok sevdiğim köyüme, babaannem ve dedeme ve Pars’a ulaşıp çok güzel bir bayram geçirmiştik.

***4. Sınıf Türkçe Ders Kitabı Cevapları MEB Yayınları Sayfa 196 hakkında söylemek istediklerinizi aşağıdaki yorum alanına yazabilir, emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilirsiniz.

Türkçe Ders Kitabı Cevapları
☺️ BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
love
0
happy
0
clap
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

1 Yorum

Yorum Yap